Manisa CHP Adaylarini Tanitti

Manisa CHP Adaylarini Tanitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Il Baskanligi, düzenledigi toplantiyla büyüksehir ile Sehzadeler ve Yunusemre ilçesi belediye baskan adaylarini basina tanitti.

CHP Manisa Il Baskani Ilksen Özalper, baskanliginda partinin il binasinda düzenlenen basin açiklamasinda belediye baskan adaylari birlik ve beraberlik mesajlari verildi.

Açiklamaya CHP Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ferdi Zeyrek, CHP Yunusemre Belediye Baskan Adayi Semih Balaban, CHP Sehzadeler Belediye Baskan Adayi Gülsah Durbay, CHP Yunusemre Ilçe Baskani Av. Mehmet Arslan, CHP Sehzadeler Ilçe Baskani Av. Mert Özkösemen katildi.

Kaybedeni olmayan bir ön seçim gerçeklestirdiklerini söyleyen CHP Manisa Il Baskani Ilksen Özalper, “Geçtigimiz haftasonu yapilan ön seçimde anket sonrasi birbirine çok yakin iki adayimiz ön seçime girdiler. Semih Balaban ve Devrim Bali ön seçime katildilar. Sandigin ne kadar önemli oldugu bir ön seçimde bir kez daha gördük. Ön seçimde sandiktan çikan önceki il baskanimiz Semih Balaban’i tebrik ediyorum. Kamuoyunda birkaç gündür dogru olmayan bir takim iddialarla karsi karsiya kaldik. Hem yerel hem de ulusal basinda farkli yorumlara sebep olan çesitli bilgiler yer aliyor. Genel Baskanimiz Özgür Özel’in destekledigi adayin kaybettigi gibi mesnetsiz yorumlarla karsilasiyoruz. Ancak bu yorumlari yapanlar bilsin ki biz biriz ve beraberiz. Biz birlik, beraberlik, baris içerisinde hep birlikte CHP’nin alti oklu bayragini bütün belediyelerimize dikebilmek için canla basla çalisacagiz” dedi.



“Yüzde 48 ile seçimi kazanacagiz”

CHP’nin Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ferdi Zeyrek de, halk tarafindan kabul görmüs hem de CHP’lilerin istedigi adaylarin sandiktan çiktigini söyledi.

Zeyrek, “Biz bu seçimi kazanmak istiyoruz. Bu seçimi kazanacak tüm güce sahibiz. Sunu bilsinler ki bu seçimlerde olmadigi kadar birlikteyiz. Parti içindeki küskünlükler olmadigi kadar minimum seviyede. Herkes birlikte ve el ele. Kazanmak için gücümüzü örgütümüzün birliginden alacagiz. 17 ilçemizdeki belediye baskan adaylarimiz hem parti örgütümüz ve halkimiz tarafindan dogru olarak belirlenmis adaylar. Biz ilçelerde de çok güçlüyüz. Biz yüzde 48 oy ile büyüksehir belediyesini kazanacagiz. Bu konuda önce adaylarimiz, sonra örgütümüz ve ardindan halkimiz ile birlikte hareket edecegiz. Ben büyüksehir belediye baskan adayi olarak Manisa merkez ve gerekse ilçelerimizdeki bütün sorunlari biliyorum. Bu sorunlarin çözümlerini de biliyorum. Önümüzdeki günlerde bu sorunlarin çözümlerine yönelik projelerimi kamuoyu ile paylasacagim” diye konustu.



“Sehzadeler, Türkiye’de merkez ilçe olup göç veren, tek ilçe”

CHP Sehzadeler Belediye Baskan Aday Adayi Gülsah Durbay ise düzenlenen basin toplantisinda tüm belediye baskan adaylari ile partinin tüm örgütlerinin birbiriyle kenetlenmis durumda oldugunu vurgulayarak, “Biz partimizin gücüyle birbirimize olan bagliligimizla, kenetlenmemizle CHP’nin bayragini hem Sehzadeler’de hem Yunusemre’de hem de büyüksehirde kesinlikle dalgalandiracagiz. Sehzadeler aslinda Manisa’nin simgesi olan, kalbi olan bir ilçe ve gerektigi gibi yönetilmiyor. Türkiye’de merkez ilçe olup göç veren, nüfusu azalan tek ilçe ayni zamanda. Hepimiz için büyük bir kayip. Sehzadeler çok çok degerli, tarihiyle, verimli tarim arazileriyle çok degerli. Fakat en basit belediyecilik hizmetlerini bile çöp gibi, okul öncesi egitim destegi gibi, bakimli park bahçe gibi çok basit belediye hizmetleri bile maalesef karsilanamaz durumda. Halkin bu konudaki memnuniyetsizligi Sehzadeler Belediyesi’nin bile arastirmalarinda görülmekte. Biz orta düzeydeki hem belediyenin yapmasi gereken isleri yapip üzerine Sehzadeler’e deger katacagiz. Türkiye’de bu kötü namini da, göç veren merkez ilçe olmasindan kurtaracagiz. Sehzadeler artik çok güzel islerle anilacak” dedi.



"Birlikten dirlik olur, ortak akildan da basari olur"

Ön seçimle CHP’nin Yunusemre Belediye Baskan Aday Adayi olan Semih Balaban da, parti içinde küslüklerin olmadigini söyledi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Salihli ve Yunusemre’de ön seçim yapmasi ile demokratligini gösterdigini ifade eden Balaban, Genel Baskan Özel’e tesekkür etti. Semih Balaban, “CHP diger partilerden farklidir. CHP’de parti içi yarislar olur, tek adam zihniyeti yoktur. AKP’deki gibi sunu isaret edilip adayliktan kimse çekilmez. Bu partide herkes her yere aday olabilir. Ama CHP’de bir kültür vardir, sandiktan kim çikiyorsa basimizin tacidir. Biz Ferdi baskanimla yaristik, Ferdi Baskanim parti içi demokrasinin geregi sandiktan çikti, olay bizim için bitti. Kendisini kutladim, bizim için il baskanimizdir. Karar alinmistir, büyüksehir belediye baskan adayimiz olmustur. Ayni sekilde Genel Baskanimiz Özgür Özel de 4 Kasim’da sandiktan çikmistir, olay bitmistir. Bu her türlü tartismaya kapalidir. Bu konuda da bizim aleyhte en küçük bir beyanimiz ne sosyal medyada ne baska bir mecrada olmamistir, bundan sonra da olmayacaktir. Genel Baskanimiz biz ona muhalefet etmemize ragmen Salihli’de ve Yunusemre’de sandigi koyduysa bu onun demokratliginin göstergesidir. Bundan sonra bize düsen tek bir görev var, benim seçilmemden daha önemli bir sey var. Bize düsen görev bir oy Semih Balaban’a bir oy Ferdi Zeyrek’e diyecegiz. Bütün çalismalarimizi da bu sekilde yapacagiz. Bundan hiç kimsenin kuskusu olmasin. Bundan sonra bizim tek bir hedefimiz var, yillardir yanlis yönetilen büyüksehir, Yunusemre ve Sehzadeler Belediyelerindeki yanlis yönetimi degistirip halkin iktidarini kurmaktir. Yunusemre Belediye baskani görevini halk bize verdiginde en büyük projemiz yönetimde halk yönetimde dogrudan söz sahibi olacak. Her mahallede halk meclisleri kuracagiz, belediye halkimiz yönetecek. Halkin söz, yetki, karar ve iktidarda oldugu bir Yunusemre Belediyesini insa edecegiz. Birlikten dirlik olur, ortak akildan da basari olur. CHP Manisa’da çok büyük bir baris vardir, bu baris çok büyük bir basariyi getirecektir. Ilksen Hanim, Ferdi Bey ve Genel Baskanimiz Özgür Özel bize bir adim atti, biz de onlara üç adim atmakta kararliyiz. 90 gün sonra Manisa’nin her yerinde halk iktidarinin simgelerini göreceksiniz. Hiçbir AK Partili, MHP’li, IYI Partili, HDP’liyi de ayirt etmeyecegiz. Her seçmen bizim için bas tacidir. Kimse korkmasin, hiç kimseyi ayirt etmeden herkesi kucaklayacagiz. Halk sadece CHP’lilerden olusmuyor, her partili halktir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile