Manisa'da 18 Bin 640 Ögrenci LGS'ye Girecek

Manisa'da 18 Bin 640 Ögrenci LGS'ye Girecek

Liselere Geçis Sistemi (LGS) merkezi sinavi ülke genelinde 4 Haziran 2023’te yapilacak. LGS’ye Manisa’dan 18 bin 640 8. sinif ögrencisinin girecegi açiklandi.

LGS merkezi sinavinda oturumlar, sinav süreleri, soru sayilari ve ders dagilimlarinda geçen yillara göre herhangi bir degisiklik yapilmazken, sinav iki oturum halinde gerçeklestirilecek ve ögrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Geçen yillardan farkli olarak bu yil ögrenciler bakanligin yasanan depremler nedeniyle aldigi karar nedeniyle ikinci dönem konularindan sorumlu olmayacak.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayinlanan kilavuza göre, sinavin birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da baslayacak. Birinci oturumda ögrencilere Türkçe, T.C. Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabanci Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanitlama süresi verilecek. Ikinci oturumda ise ögrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve ögrencilerin yanitlamasi için 80 dakika süreleri olacak.

Manisa’da ise 315 okulda, 1300 salonda toplam 18 bin 640 sekizinci sinif ögrencisinin LGS’ye girecegi ögrenildi. Sinav tüm ülkede oldugu gibi Manisa’da da 09.30’da baslayacak. Sinavla ilgili açiklama yapan Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, “2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci dönemine ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçerek gecikmeli olarak basladik. Hep birlikte yaralarimizi sarmak için çaba harciyoruz. Bu zorlu süreçte sinava girecek 8. sinif ögrencilerimizin çalismalarini kolaylastirmak adina Bakanligimiz ikinci dönem konularina sinava dahil etmedi. Böylece ögrencilerimiz psikolojik olarak daha rahat bir dönem geçirdi. Manisa’da deprem bölgesinden gelerek egitimlerine ilimizde devam eden ögrencimiz de pazar günü LGS sinavina girecek. Sinava girecek tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum” dedi.

Merkezi sinav sonuçlarinin 26 Haziran’da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecegi ve ögrencilere sinav sonuç belgesinin posta yoluyla gönderilmeyecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile