Manisa'da 254 Bin 768 Öğrenci Dersbaşı Yaptı

Manisa'da 254 Bin 768 Öğrenci Dersbaşı Yaptı

Manisa'da bugün 254 bin 768 öğrenci dersbaşı yaptı.

Yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koyuldu. Vali Halil İbrahim Daşöz, törenin ardından Mesir İlköğretim Okulu müdür ve öğrencilerini makamında ağırlayarak kitap hediye etti. Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu'ndaki törene de katılan Vali Daşöz, il genelindeki bin 114 okulda toplam 254 bin 768 öğrenci ve 13 bin 965 öğretmenin dersbaşı yaptığını söyledi.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve birçok yenilik içeren 4+4+4 eğitim sisteminin de bugün başladığını hatırlatarak, “Öğrencileri özlemişiz. Manisa'da öğrenci sayımız 251 bin'den 254 bin'lere ulaştı. Ülkemizde 17 milyon öğrenci 800 bin öğretmenimiz yeni öğretim yılına başlıyor. Rakamlar küçük gibi görünüyor ama birçok ülkenin nüfusundan çok. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceği. Hepimizin birinci, görevi çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak, en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak.” dedi.

Geçen yıl başlayan "251 Bin Dev Öğrenci" projesinin devam edeceğini de belirten Daşöz, bu yıl çok daha fazla projenin hayata geçirilmesini beklediklerini bildirdi. Konuşmaların ardından okul bahçesinde yapılan 24 derslikli ek bina, Vali Daşöz ve öğrenciler tarafından açıldı. Daşöz, açılıştan sonra sınıfları gezdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile