Manisa'da 30 Egitim Binasinin Yapimi Devam Ediyor

Manisa'da 30 Egitim Binasinin Yapimi Devam Ediyor

Manisa Valisi Yasar Karadeniz baskanliginda yapilan toplantida Manisa’da gerçeklestirilen egitim yatirimlari degerlendirildi. Vali Karadeniz 2022 yilinda 24 isin tamamlandigini 30 isin ise yapiminin devam ettigini açikladi.

Vali Yasar Karadeniz’in baskanligini yaptigi toplantiya, Vali Yardimcisi ve Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskani Nihat Kaynar, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici ve ilgililer katildi.



“Egitim alaninda 30 projenin yapimi devam ediyor”

Toplantida, 2022 yilinda devlet eliyle ve hayirseverlerin sagladigi katkilarla 186 derslikli 12 okul, 100 ögrenci kapasiteli 1 pansiyon, 7 kapali spor salonu ile 4 atölyenin yapiminin tamamlanarak Manisa’ya kazandirildigini ifade eden Vali Karadeniz, 333 derslikli 28 okul, 200 ögrenci kapasiteli 1 pansiyon, 1 spor salonu, 2 atölye ve 1 Halk Egitim Merkezi dahil olmak üzere toplam 30 projenin yapim isinin de devam ettigini söyledi.



Manisa’nin deprem bölgesinde olmasi sebebiyle okullardaki depreme dayaniklilik tespit çalismalarinin da devam ettigini belirten Vali Karadeniz, 2022 yilinda güçlendirme yapilmasi öngörülen 7 okulda güçlendirme çalismasinin tamamlandigini 8 okulda ise çalismalarin devam ettigini ifade etti.

Egitim alaninda yapilan yatirimlarin önemli oldugunu da söyleyen Vali Karadeniz, “Manisa, egitim yatirimlari konusunda iyi bir yerde buna hayirseverlerimizde önemli katkilar saglamaktadir. Ögrencilerimiz için daha saglikli ve güzel bir egitim ortami olusturmak için çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Toplantida, 70 egitim binasinda tamamlanan bakim-onarim çalismalari ile 22 egitim binasinda devam eden çalismalar hakkinda da bilgi verilirken, 2022 yili itibariyle 91 egitim binasinin kati yakitli kalorifer sisteminden dogalgaz sistemine dönüsümlerinin tamamlandigi belirtildi.

116 derslikli 6 okul ve 200 ögrenci kapasiteli 1 pansiyon yapim isinin ihale asamasinda oldugunun belirtildigi toplantida, 469 derslikli 46 okul, 350 ögrenci kapasiteli 2 pansiyon, 1 çok amaçli salon ve 11 atölye binasinin proje çalismalarinin da tamamlanma asamasinda oldugu ve 2023 yilinda ihale süreçlerinin baslayacagi bilgisi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile