Manisa'da 8 Mahallenin Ulasimini Kisaltan Çalisma

Manisa'da 8 Mahallenin Ulasimini Kisaltan Çalisma

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI), Sarigöl ilçesine bagli 8 mahalleye ulasimi saglanan ve tarim arazilerinin yogun oldugu bölgeden geçen Kocaçay deresinde menfez çalismasi gerçeklestirdi.

MASKI Genel Müdürlügü, il genelinde dere yataklarina yakin olan yerlesim yerlerinde menfez çalismalari yaparak ayni zamanda birçok mahalleye ulasimi da kisaltiyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekiplerince Sarigöl ilçesinde 8 mahalleyi kapsayan ve üzüm baglari ile çevrili bölgede menfez çalismasi yapildi. Yagisli havalarda taskin sulari nedeniyle kullanilmayan dere yataginda hayata geçirilen çalisma ile yol geçisi güvenli hale getirildi.

Yukarikoçaklar, Seyhdavutlar, Güneydamlari, Bahadirlar, Yesiltepe, Sigirtmaçli, Baharlar ve Emcelli Mahallelerinde ikamet eden vatandaslar, artik yagisli havalarda mahallelerine ve tarim arazilerine giden yolu gönül rahatligi ile kullanabilecek. Üzümün baskenti Manisa’da ilçenin temel geçim kaynagi olan Sultani Üzüm nedeniyle ticari faaliyetin de fazla oldugu mahallelere agir tonajli araçlar da rahat bir sekilde gidebilecek.

Yukarikoçaklar mahalle muhtari Halil Duran, “Bu hizmeti Sarigöl’e kazandiran Cengiz Baskanima tesekkür ediyorum. Burasi 8 mahalleyi birbirine bagliyor. Yagisli havalarda buradan geçis hiç olmuyordu, imkansizdi. Zamaninda agaç, kazik çakan oldu, ama sikintiyi çözemedi. Cengiz Baskanim kökten çözdü. Binlerce insani ilgilendiren çok önemli bir hizmettir. Ne kadar tesekkür etsem azdir. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün olmak üzere emegi geçen herkesten Allah razi olsun” dedi.

Yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, “MASKI Genel Müdürlügü olarak Sarigöl ilçemizde önemli bir noktada köprü imalati gerçeklestirdik. Bu köprü 8 mahalleyi birbirine bagliyor. Köprü, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün talimati dogrultusunda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan yapildi. Bereketli ovalarimiza ulasmak için kullanilan en önemli ulasim noktasi bu bölge. Yaz aylarinda burada agir tonajli is makineleri geçtiginden sorun yasaniyordu. 8 mahalle muhtarimizin talebini gerçeklestirdik. Sarigöl’e hayirli olsun” ifadelerini kullandi. Köprüyü kullanan vatandaslar da Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkür ettiler.

Köprü açilisina, MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, Milliyetçi Hareket Partisi Sarigöl Ilçe Baskani Ahmet Buldanli Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Cem Çöllü, Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, Büyüksehir Belediyesi Sarigöl Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Akif Kiliçaslan, MASKI Ilçe Sefi Veli Toktas ve 8 mahalle muhtari ile vatandaslar da bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile