Manisa'da Aricilik Yayginlasiyor

Manisa'da Aricilik Yayginlasiyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan geçtigimiz aylarda Gölmarmara ilçesi Hiroglu Mahallesi’nde hizmete alinan Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezi’nin kendi üretimi olan ana arilar, üreticilerle bulusmaya devam ediyor. 50 üreticiye 500 ana arinin dagitildigi programa Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu da katildi. Öztozlu, üreticiler için faydali olacak her projenin içerisinde yer alacaklarini söyledi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Gölmarmara ilçesi Hiroglu Mahallesi’nde ilgili bakanligin oluruyla açilan Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezi’nde ana arilarin dagitimina devam edildi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezi’nin kendi ürünleri olan ana arilarin dagitimina Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay, Gölmarmara Muhtarlik Isleri Müdürü Kagan Tunçelli ve ari yetistiricileri katildi.



“Üretmek zorundayiz”

Ana ari dagitim programinda konusan Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak, ‘Köylü milletin efendisidir’ anlayisiyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sizlere yönelik projelere büyük önem veriyoruz. Arkadaslar üretmek zorundayiz, Türkiye Cumhuriyeti olarak üretecegiz, üretecegiz, üretecegiz. Biz de bu konuda baskanimizin talimatiyla sizler için faydali olabilecek her projeyi hayata geçirmek için çalisiyoruz. Geçtigimiz süreçte tarim makineleri desteklerimiz çok oldu, bu ay sonunda yaklasik 60 adet makineyi daha dagitacagiz. Ziraat odalarina ücretsiz makine veriyoruz. Gübre atma makinesi, ilaçlama makinesi, hayvanciligin çok oldugu yerlerde koyun yikama makinesi, üzüm üreticisine üzüm sikma makinesi, ceviz soyma makinesi gibi. Yeni aldigimiz bu makineleri de törenle muhtarlarimiza verecegiz. Kirsal Hizmetler Dairemizde devam eden 37 kalem isimiz var. Sizin talepleriniz üzerine kovan dagitimini da planlayip gerçeklestirmek istiyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi Aricilik Egitim ve Ana Ari Üretim Merkezi’nde üretilen ana arilar üreticilere dagitildi. 50 üreticiye 10’ar adet olmak üzere toplamda 500 adet ana ari teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile