Manisa’da Belde ve Köylere Hizmet Atağı

Manisa’da Belde ve Köylere Hizmet Atağı

Manisa Belediyesi, merkeze bağlı köy ve beldelerin çöp konteyneri ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

İlk etapta 12 köy ve beldeye teslim edilen 240 adet konteynır bölge halkı tarafından kullanılmaya başlanılırken, muhtarlar ve vatandaşlar hizmetlerinden dolayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Selimşahlar Belediyesi, Tepecik, Tilki Süleymaniye, Karayenice, Halıtlı, Kalemli, Sancaklıçeşmebaşı, Yukarı Çobanisa, Karaoğlanlı, Güzelköy, Veziroğlu ve Yeşilköy’e sevki yapılan çöp konteynırları halk tarafından memnuniyetle karşılandı. Manisa Belediyesi hizmet araçlarının uzun mesafeler kat ederek, köylerinde ve beldelerinde olmasının kendileri adına sevindirici olduğunu belirten bölge halkı, çöp konteynırlarının kısa süre içerisinde teslim edilmesiyle rahat ettiklerini belirtti.

Büyükşehir Yasası kapsamında hizmet ağını genişlettiklerini, köy ve beldelerin acil ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dağıtılan çöp konteynırlarının bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti. Başkan Ergün, “Görüşmelerimiz neticesinde gerek köylerimizin gerekse beldelerimizin acil olarak çöp konteynırına ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Hala eski ve çürümüş bidonları kullanan halkımızın mahallesine yakışır, geniş kapasiteli çöp konteynırlarının sevkini başlattık. Şantiyemizde hazır bekletilen yaklaşık 2 bin konteynır periyodik aralıklarla dağıtılıyor. Amacımız elbette Manisamız’ın köyleri ve beldelerini düzenli, temiz, sağlıklı hale getirebilmek. Manisa Belediyesi olarak elimizden geleni yaparak halkımızın rahat yaşamasını sağlıyoruz. Biz gücümüzü yalnızca halkımızın menfaatine kullanıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan, herkese adil hizmeti götürmenin çabasındayız” dedi.

BAŞKAN ERGÜN’E TEŞEKKÜR
Manisa Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı mutlu olduklarını belirten köy ve belde halkı, Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür ederek, desteklerinin devamını diledi.

Selimşahlar Belediye Başkanı Fikri Sırmalılar, “Öncelikle Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür ediyorum. Çöp konteynırına çok ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacı Değerli Başkanımıza ilettiğimizde seve seve kabul etti ve ‘ne kadar gerekliyse temin edelim’ dedi.

Biz devletten alamadığımız yardımı Manisa Belediyesi’nden alıyoruz. Belediyemize 30 adet konteynır teslim edildi. Sağolsun Başkanımız kısa süre içerisinde Selimşahlar’ın yol, bordür ve kaldırım çalışmalarına da başlayacak. Bu hizmetlerden Selimşahlar halkımız da oldukça memnun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Güzelköy Muhtarı Arif Akbulut ise, şunları söyledi: “Sayın Başkanımız Cengiz Bey’e, Fen İşleri Müdürümüz Cem Bey’e can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun. Köylerimiz yıllardır böyle bir teşkilat görmedi. Ben 20 yıldır muhtarım. Yaklaşık 20 seneden beri de çöp konteynırımız yoktu. Şimdi 20 adet konteynır teslim aldık. Artık çöpü eline alan konteynıra atacak. Köyümüzün çevresi kirlenmeyecek. Ayrıca Başkanımız 58 köy muhtarını Kültür Sitesi’nde yaptığı toplantıda bir araya getirmişti. Orada muhtarlarımıza verdiği sözleri harfiyen yerine getirdiği için de ona minnettarız. Yaklaşık 85 köyümüz bu güzel hizmetleri görüyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile