Manisa'da Bu Yaz 40 Bine Yakin Ögrenci Kur'an Kurslarina Katildi

Manisa'da Bu Yaz 40 Bine Yakin Ögrenci Kur'an Kurslarina Katildi

Manisa Il Müftüsü Mustafa Soykök, “Manisa’da 2021 yili yaz döneminde toplam 1612 cami ve Kur’an kursunda toplam 35 bin 144 ögrenciye yaz Kur’an kursu hizmeti sunulmustur. Bunun yaninda 4 bin 87 ögrenci de uzaktan egitim yoluyla yaz Kur’an kursu egitimi almistir.” diyerek yaklasik 40 bin ögrencinin yaz Kur’an kurslarindan faydalandigini söyledi.

Her yaz tatili döneminde düzenlenen yaz Kur’an kurslarinda çocuklara Kur’an’i Kerimi okuma ve anlamini ögrenme yaninda temel dini bilgiler, insani ve ahlaki erdemler, Haz. Muhammed (S.A.S)’in örnek hayatinin ögretildigini kaydeden Soykök, “2021 yilinda yaz Kur’an kurslarimiz; 5 Temmuz 2021 tarihinde baslamis olup 20 Agustos 2021 tarihinde sona ermistir. Bu vesileyle yaz Kur’an kurslarimiz ve diger Kur’an kurslarimiz hakkinda bazi önemli bilgileri kamuoyuyla paylasmakta fayda mülahaza etmekteyiz. Yaz Kur’an Kurslari, gelisme sürecinde olan çocuklarin ve gençlerin din egitimi çevresinin önemli bilesenlerinden olan cami ile bulusmasinda önemli roller üstlenmektedir. Gençlerin hayatlarini anlamlandirma süreçlerinde karsilastiklari sorunlarin çözümünde kendilerine destek saglayacak bilissel, duyussal ve psikomotor davranislar kazanmalarina önemli katkilar saglamaktadir. Ayrica millî birlik ve beraberligi perçinleyen, sevgi, saygi ve dostluk baglarini güçlendiren, vatan, millet, bayrak, sehitlik ve gazilik gibi millî degerleri özümseten; bir arada yasama ve sorumluluk bilincini gelistiren bir perspektifi de hedef kitlesine kazandirmaktadir. Manisa’da 2021 yilinda 1612 cami ve Kur’an kursunda toplam 35 bin 144 ögrenciye yaz Kur’an kursu hizmeti sunulmustur. Bunun yaninda 4 bin 87 ögrenci uzaktan egitim yoluyla yaz Kur’an kursu egitimi almistir. Ayrica Diyanet Isleri Baskanliginca açiklanan verilere göre ülke genelinde 1 milyon 906 bin 615 ögrenci yaz Kur’an kurslarimizda egitim görmüstür.” dedi.

Manisa’da yaz Kur’an Kursu hizmetini fedakarca yerine getiren din görevlilerine, ögrencilere ve onlari yaz Kur’an kursuna gönderen anne ve babalarina tesekkür eden Soykök, “Ilçe Müftülüklerimiz hayirsever vatandaslarimizin kiymetli destekleriyle cami ve Kur’an kurslarinda ögrenmenin yaninda ögrenciler için eglenerek ögrenme ve tatli hatiralar olusturma imkani saglayacak etkinlikler düzenlemeye gayret etmislerdir. Futbol turnuvalari, piknik organizasyonlari, çesitli ikram ve hediyeler ögrencilerimizi tesvik etmek amaciyla gerçeklestirilmistir.” diye konustu.



Yaygin din egitimi verilen Kur’an Kurslari

Basta kadinlar olmak üzere dini bilgi elde etmek isteyen vatandaslari Kur’an kurslarina ve camilere beklediklerini kaydeden Müftü Soykök, “Diyanet Isleri Baskanligi Egitim Hizmetleri Genel Müdürlügü’nün yetiskinlere yönelik yaygin din egitimi kurslarinda uygulanan programlar 13 Eylül 2021’de baslayip 12 Haziran 2022 tarihi itibariyle tamamlanacaktir. Kur’an kurslarimiz disinda imam hatip ve müezzin kayyim olarak görev yapan hocalarimiz da talep olmasi halinde camilerde gençlere ve yetiskinlere yönelik Kur’an kursu açabileceklerdir. Camilerde uygulanacak hafta sonu programlari için Diyanet Isleri Baskanligi Egitim Hizmetleri Genel Müdürlügünce belirlenen takvim ilk dönem için kayit tarihleri 6-27 Eylül olarak açiklanmis 25 Eylül-12 Aralik ilk dönem olarak belirlenmistir. Ikinci dönem için ise kayit tarihleri 14-28 Mart tarihleri arasinda yapilacak ve kurslar 26 Mart-12 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.” dedi.



Çocuklara yönelik yaygin din egitimi

4-6 yas araliginda çocugu olan anne babalar istemeleri halinde ilçe müftülüklerince faaliyete geçirilen 4-6 yas Kur’an Kurslarina çocuklarini gönderebileceklerini belirten Soykök, “4-6 yas grubu Kur’an kurslarinda 2021 - 2022 Egitim - Ögretim Yili Takvimi esas alinacaktir. Yaygin din egitimi hizmetleri baglaminda görme ve isitme engellilere yönelik egitim ögretim çalismalari yürütülmektedir. Görme ve isitme engelli kardeslerimizi Müftülüklerimize bekliyoruz. Bu iki engel durumu disindaki engelsiz kardeslerimiz normal Kur’an kurslarinda egitim alabilme imkanina sahiptirler.” seklinde konustu.



Uzaktan yaygin din egitimi faaliyetleri

Müftü Soykök uzaktan yaygin din egitimi hakkinda ise sunlari söyledi: “Uzaktan yaygin din egitimi baglaminda Kur’an-i Kerim Ögretim Programi (Uzaktan Egitim) ile Akaid, Siyer, Tefsir, Hadis ve Ilmihal Kisa Süreli Ögretim Programlari uygulanacaktir. Vatandaslarimizin basvurulari web sitesi üzerinden https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR linkinden alinacaktir. Kur’an-i Kerim Ögretim Programi (Uzaktan Egitim) ve Akaid, Siyer, Tefsir, Hadis, Ilmihal Kisa Süreli Ögretim Programlari 1. Dönem için 20 Eylül-11 Ekim arasinda basvuru yapilacak, 27 Eylül 23 Ocak tarihler arasinda ise ilk dönem gerçeklestirilecek. 2. Dönem için 31 Ocak-21 Subat tarihleri arasinda basvurular alinacak ve 2. Dönem 7 Subat-12 Haziran tarihleri arasinda uygulanacaktir. Kurslarda Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda yayimlanan Cumhurbaskanligi Genelgesi/Genelgeleri çerçevesinde Valilik/Kaymakamlik tarafindan alinan kararlar dogrultusunda hareket edilerek gerekli tedbirler alinacaktir. Süreç içerisinde ögreticilerin ve ögrencilerin yapilan PCR testlerinin pozitif çikmasi durumunda ise Saglik Bakanliginin karantina kurallari uygulanacaktir. Dileyen vatandaslarimizi Kur’an kurslarimiza katilmaya davet ediyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile