Manisa'da 'Engelliler Köyü' Oluşturulması Projesi

Manisa'da 'Engelliler Köyü' Oluşturulması Projesi

Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Üzen, Manisa'da yapılması planlanan "Engelliler Köyü" projesine ilişkin raporların hazırlıklarının sürdüğünü, ekim ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulacağını söyledi.

Üzen, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Polonya'da katıldığı bir etkinlikte, engellilerin istihdamı ve topluma kazandırılmasına yönelik "Engelliler Köyü"nü inceleme fırsatı bulduklarını, dünyada 113 tane olan bu alanlardan Türkiye'de olmadığını öğrenince, proje üzerinde çalışma başlattıklarını kaydetti.

"Engelliler Köyü" projesinin Manisa'da hayata geçirilmesi konusunda sürdürdükleri çalışmaları, 2 ay önce aralarında Türkiye'nin de bulunduğu proje ortağı 10 ülke temsilcisinin katıldığı toplantıda ele aldıklarını söyleyen Üzen, "Proje Türkiye genelinde bir ilk olacak. Projenin Manisa'da uygulanması için girişimlerde bulunduk. Yunusemre Belediyesi fizibilite çalışmalarını yapıyor, henüz yer belli değil. Yunusemre Belediyesinin 'Yaşlılar Köyü' projesi var. Engelliler Köyü de bu projenin devamında olan bir şey" ifadesini kullandı.

Projeyle ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Üzgen, bu konudaki raporları ekim ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teslim edecekleri bilgisini verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile