Manisa'da Haserelerle Etkin Mücadele

Manisa'da Haserelerle Etkin Mücadele

Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler, hava sicakliklarinin yükselmesiyle birlikte sinek popülasyonunu kontrol altinda tutmak için ilaçlama çalismalarini arttirarak devam ediyor. Haserelerin ortaya çikardigi olumsuz sartlar için açik alan, gübrelik alan ve çöp konteynerlerinde ekipler tarafindan ilaçlama çalismasi yapildi. Hasereler ile mücadele 17 ilçede 51 araç ve 1 drone olmak üzere 52 ekiple yogun bir sekilde yürütülüyor.

Manisalilarin yaz mevsimini rahat bir sekilde geçirebilmesi için hasereyle mücadele çalismalarini yogun bir sekilde yürüten Manisa Büyüksehir Belediyesi, yesil alan, sokak ve açik alan ilaçlamalarini araliksiz sürdürüyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskani Erhan Ince yaptigi açiklamada, il genelinde hasereyle mücadele çalismalarinin araliksiz sürdügünü belirtirken “Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi olarak, 150 personel, 52 ekiple 17 ilçemizde hizmet vermekteyiz. Buradaki hedefimiz, vektör diye tabir ettigimiz, sivrisinek, hamamböcegi, fare gibi insan sagligini etkileyici canlilarin popülasyonun kontrol altinda tutmak. Yapmis oldugumuz uygulamalarla vatandaslarimizin huzurlu zaman geçirmesini saglamak. Yapmis oldugumuz çalismalar bilimsel ve akademik yönden destek alarak sahada etkili ve verimli çalismalar yapiyoruz. Sahada daha etkili olmak için dronla uygulama ve farkli alternatif ilaçlama yöntemlerini kullanmaktayiz” dedi.



Vatandaslari uyardi

Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskani Ince, vatandaslari uyarirken, “Sivrisinek olusumunun yüzde 86’si insan eliyle olusmaktadir. Bu konuda vatandaslarimizin da desteklerine ihtiyacimiz var. Özellikle bahçelerimizde yâda balkonlarimizda bulunan saksi altliklari, bidon ve kova gibi içerisinde durgun su bulunduran her türlü materyal sivrisineklerin üreme noktasidir. Bir sivrisinek 300 yumurta birakabilir. Bu sebeplerden dolayi vatandaslarimizin desteklerine ihtiyacimiz var. Özellikle apartmanlarin siginak, bodrum ve asansör bosluklari gibi görünmeyen alanlar da bile sivrisineklerin üreme noktalari. Burada el birligi ile mücadele edersek bu problemi çözecegime inaniyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile