Öncelikli hedeflerini DSİ kanalları, sulak alanlar, rögarlar ve yağmur suyu birikintilerinin oluştuğu bölgeler olarak belirlediklerini ifade eden Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya, amaçlarının şikâyetlerin önüne geçebilmek olduğunu söyledi. Toplamda 13 personel ve 6 ilaçlama aracıyla Sağlık Bakanlığı ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı ilaçlarla haşereye yönelik çalışma yürüttüklerinin altını çizen Dr. Akkaya, “Öncelikle şunun bilinmesini istiyorum. Manisa Belediyesi olarak bizim haşere ile mücadelemiz sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca devam etmektedir. Kış aylarında hayvan barınaklarında yaptığımız çalışmaları, yaz aylarında daha kapsamlı olarak yürütmekteyiz. Şu anda çalışmalarımızı ağırlıklı olarak sulak alanlarda yapıyoruz. Açık alan, yeşil alan ilaçlamalarını ise Mayıs ayının ikinci yarısında başlatacağız” dedi.
Şu anda sulak alanlarda devam eden çalışmaların Mayıs ayı itibariyle şehir geneline yayılacağını dile getiren Dr. Akkaya, sivrisinek, karasinek ve haşereyle mücadelenin yanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığını yayan kene ile mücadele programının da hazır olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de ekip ve teçhizat konusunda verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Dr. Akkaya, “Bu yıl haşereyle mücadele konusunda son sistemle donanmış iki cihaz daha ilaçlama filomuza katıldı. Ekip ve ilaçlama araçları konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Şehrimizin bütün mahallelerinin, tüm sokaklarını ilaçlamak üzere programımızı hazırladık. Bu program dâhilinde tüm cadde ve sokaklar, belli aralıklarla Mayıs ayı itibariyle ilaçlanmaya başlanacaktır. Halkımızın bu konuda içi rahat olsun” dedi.
Manisa‘da İlaçlama Erken Başladı
Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, yaklaşan yaz mevsimi öncesi sulak alan ve bataklıklardaki ilaçlama çalışmalarına hız verdi.