Manisa'da 'Kadin Muhtarlar Çalistayi' Yapildi

Manisa'da 'Kadin Muhtarlar Çalistayi' Yapildi

‘Kadinlara Yönelik Siddetle Mücadelede Kadin Muhtarlari Rolü’ konulu Kadin Muhtarlar Çalistayi, Atatürk Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Manisa Kent Konseyi, Ege Kadin Bulusmasi Platformu, Küresel Esitlik ve Kapsayicilik Agi Dernegi ve Kadin Çalismalari Bütüncül Hizmet Merkezi isbirliginde gerçeklestirilen ’Kadinlara Yönelik Siddetle Mücadelede Kadin Muhtarlari Rolü’ konulu Kadin Muhtarlar Çalistayi, Atatürk Gençlik Merkezi’nde yapildi. Çalistaya Manisa Kent Konseyi Baskani Ahmet Karadag, Manisa Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Nuray Çevirmeci, Kent Konseyi Sube Müdürü Kadir Evkaya, Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Tugba Yilmaz, Ege Kadin Bulusmasi Platformu Koordinatörü Sengül Baysak, Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Baskani Baskani Berrin Akduman, Manisa Siddet Önleme ve Izleme Merkezi Müdürü Ilknur Yüksel, STK temsilcileri ve mahalle muhtarlari katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan çalistayda daha sonra konusmalar gerçeklestirildi.

Çalistayin açilis konusmasini Kent Konseyi Baskani Ahmet Karadag yapti. Karadag, çalistayin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti. Ardindan Ege Kadin Bulusmasi Platformu Manisa Sekreteri Hanife Lekesiz konusma yapti. Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Tugba Yilmaz yaptigi konusmada çalistayin amacindan bahsetti. Çalistay’da Manisa Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Nuray Çevirmeci de konusma gerçeklestirdi. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini ileten Çevirmeci, "Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman kadin muhtarlarimizla projeler yapiyoruz. Umarim çalistayimiz çok verimli olur ve kadin adina farkindaliklar artar" dedi.

Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Baskani ve Ayvacik Muhtari Berrin Akduman da konusma gerçeklestirdi. Ege Kadin Bulusmasi Platformu Koordinatörü Sengül Baysak da yaptigi konusmada platform ve platformun faaliyetleri hakkinda bilgi vererek, çalistaya katilan herkese tesekkürlerini iletti. Baysak, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e de destekleri nedeniyle tesekkür etti.

Programin ikinci bölümünde siddet türleri ve siddetin önlenmesine yönelik mekanizmalar ile ilgili konusmalar ve sunumlar aktarildi. Bu çerçevede ilk olarak Ege Kadin Bulusmasi Platformu Proje Danismani Itir Bagdadi ’Yerel Esitlikte Kadin Muhtarlarin Önemi’ konulu sunum gerçeklestirdi. Ardindan Küresel Esitlik ve Kapsayicilik Agi Dernegi Kurucu Üyesi Hilal Dokuzcan ’Siddetin Farkli Boyutlari ve Türleri’ sunumunu yapti. Küresel Esitlik ve Kapsayicilik Agi Dernegi Baskani Ayse Kasikirik ise ’Kadina Karsi Siddetle Yerel Yönetimlerin Rolü’ konulu sunumunu gerçeklestirdi. Felsefe Bölümü ögretim üyesi Sibel kiraz Siddet ve siyaset ile ilgili konusma yapti. CBÜ Kadin ve Aile Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardimcisi Mina Firat da konusma gerçeklestirdi. Çalistayda son olarak Türkiye Kadin Muhtarlar Dernegi Manisa Temsilcisi Nevin Becerikli konusma yapti. Çalistayda daha sonra çalistay grup çalismalari gerçeklestirildi.

Çalistay raporlarinin sunulmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile