Manisa'da Kentsel Dönüsüm Alanindan Dualar Yükseldi

Manisa'da Kentsel Dönüsüm Alanindan Dualar Yükseldi

Sehzadeler Belediyesi’nin hayata geçirdigi Kentsel Dönüsüm Projesinin birinci etabindaki yikim ve moloz kaldirma çalismalarini yerinde inceleyen Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, çalismalari gerçeklestiren yüklenici firmanin isi kazasiz, belasiz tamamlayabilmek için gerçeklestirdigi hayra katildi.

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Sehzadeler Belediyesi’nin 365 dönümlük bir alanda hayata geçirdigi Kentsel Dönüsüm Projesinin birinci etabindaki yikim, moloz kaldirma ve alan düzeltme çalismalarini yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Baskan Çelik, firmanin kazasiz belasiz bir çalisma için gerçeklestirdigi hayra da katildi.

Tekbirler ve dualar esliginde gerçeklestirilen hayirdan sonra bir degerlendirmede bulunan Baskan Çelik “Kentsel dönüsüm alanindayiz. Yüklenici firmamiz isinin neredeyse yarisini tamamladi. Hummali bir sekilde de çalismalar devam ediyor. Bir taraftan bosaltilan evlerin yikimlari bir taraftan da molozlarin alandan tasinarak alanin düzeltilmesi çalismalari devam ediyor. Yüklenicimiz islerin kazasiz belasiz tamamlanabilmesi için bir hayvan kestirmek istedigini ifade etti.

Biraz önce hayvanimiz tekbirler esliginde kesildi. Hep birlikte de islerin kazasiz belasiz tamamlanabilmesi için niyazda bulunduk. Allah hayirlarini ve dualarimizi kabul etsin. Rabbim saglik ve afiyet içerisinde insatlarin basladigini, akabinde de hak sahiplerine evlerini teslim etmeyi nasip etsin.”

Kentsel Dönüsüm Projesi ile Manisa’nin 50 yillik kanayan yarasinin çözüm bulacagina dikkat çeken Baskan Çelik “50 yillik kanayan bir yaraÇözülememis. Böylesine sikintili bir bölgede Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüsüm projesini hayata geçiriyoruz. Ne kadar sükretsek azdir” dedi.



“Neredeyse halkimizin tamami projemize güvendi”

Halkin büyük bir destegi ve teveccühü ile projeyi hayata geçirdiklerine deginene Baskan Çelik “Konut alma hakki olanlarin yüzde 95,5’i , isyeri alma hakki olanlarin yüzde 100’ünün muvafakatlarini alarak bu projeyi yürütüyoruz. % 4,5 ‘luk kisminda büyük bir kismi gayip ya da çok hisseli olup uzlasamadiklari için mahkemelik olduklari için imzalamayanlar. Neredeyse halkimizin tamami projemize güvenerek getirip evlerini teslim ettiler” diye konustu.

Projeye destek olan ve emek verenlere tesekkür eden Baskan Çelik söyle devam etti; “Emegi geçen Milletvekillerimize, Çevre ve Sehircilik Bakanligi Kentsel Dönüsüm Genel Müdürümüze, Genel Müdür Yardimcilarimiza, Bakanlik Bürokratlarina, bu projede çok ciddi katkisi ve destegi olan Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Sayin Murat Kurum’a hemsehrilerim adina sükranlarimi sunuyorum. Türkiye’de yapilan bütün projelerde ve eserlerde oldugu gibi bu projenin de asil mimari ve destekleyicisi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a da sükranlarimi sunuyorum. Hayirli, ugurlu olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile