TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü, Hacıoğlu Restoran'da Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile il koordinatörlüğü personeline iftar verdi. İftar yemeğinin ardından konuşan TKDK Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, TKDK'nın Türkiye'de yeni kurulan kurumlardan bir tanesi olup, bu kurumun amacının, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, Türkiye'de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için kullanılmasını sağladığını söyledi.
Işık, şöyle konuştu: "Kısacası AB fonlarının tarım alanında yapılacak yatırımlara proje karşılığı hibe olarak dağıtılmasıdır. 2007 yılında 5648 sayılı kanunla kurulan kurumumuz şu anda 42 ilde yapılanmıştır. Manisa İl Koordinatörlüğü olarak Mayıs 2012'den itibaren 1 koordinatör, 39 uzman, 6 destek ve 3 hizmetli olmak üzere 49 personel ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."
Manisa'nın nüfus bakımından Türkiye'nin 12. büyük ili, tarımla uğraşan nüfusun oranının ise yüzde 43 olduğunu belirten Işık, "Manisa, üretmiş olduğu tarımsal üretim değerleri ile Türkiye'de ilk üç il arasında yer almaktadır. İlimizin tarım yönünden bu potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda TKDK'nın Manisa'da tarım ve kırsal alanda kalkınmaya yönelik ne kadar önemli bir rol alacağı bellidir. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin bütün insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir." dedi.
IPARD programı 2007-2013 dönemini içeren çok yıllı 'Kırsal Kalkınma Programı' olması nedeniyle 2013'e kadar uygulanması gerektiğini anlatan Işık, "İl koordinatörlüğümüzün Eylül, Ekim aylarında AB tarafından akredite olması (fon dağıtma yetkisi verilmesi) beklenmektedir. Bu sürecin sonunda Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden mezun olmuş donanımlı, genç ve dinamik kadromuz ile Manisa'da hibe fonlarının en etkin şekilde kullanılması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu noktada Manisa ilimizde kırsal alanda, tarımla uğraşan kesimde tanınırlığımızın artırılması ve en ücra köylere kadar herkesin bizi tanıması için basınımızın desteğine ihtiyacımız vardır. Varlığımızdan bütün potansiyel faydalanıcılarımızın haberdar olması proje başvuru sayısını artıracaktır. Bu da Manisa adına daha fazla üretim, daha fazla katma değer demektir." diye konuştu .
Manisa'da Tarım TKDK İle Kalkınacak
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, "İlimizin tarım yönünden bu potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda TKDK'nın Manisa'da tarım ve kırsal alanda kalkınmaya yönelik ne kadar önemli bir rol alacağı bellidir." dedi.