Manisa'daki Orman Yangini 80'Inci Saatinde

Manisa'daki Orman Yangini 80'Inci Saatinde

Manisa’nin Gördes ilçesine bagli Boyali Mahallesi’nde 14 Agustos’ta baslayan ve Salihli’nin 4 Mahallesini de etkileyen yangin 80 saattir devam ediyor.

Manisa’nin Gördes ilçesi Boyali Mahallesi’nde geçtigimiz Çarsamba günü çikan ve Cuma günü de Salihli ilçesine siçrayan yangina söndürme çalismalari 80 saattir havadan ve karadan devam ediyor.

Gördes’in Boyali, Karayakup, Çaglayan, Yeniköy, Malkoca ve Dalkara, Mahalleleri ile Salihli’nin Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacihidir, Gölmarmara’nin Yunuslar ve Çamköy Mahallelerini etkileyen yanginda, ormanlik alanlarin yani sira tarimsal alanlar zarar gördü. Rüzgarin da etkisiyle büyük bir alanda etkili olan yangina kontrol altina almak için 1 uçak, 3 helikopter, 93 söndürme ekibi, 34 su ikmal araci, 26 is makinesi, 7 AFAD ekibi, 5 emniyet ekibi, 30 jandarma timi, 4 jandarma ve TOMA olmak üzere 529 personel, gece gündüz demeden mücadele veriyor.

Salihli Kaymakami Ali Güldogan ve Salihli Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Dogukan Karaaslan, genis bir alanda etkili olan yangini söndürme çalismalarini yakindan takip etti.

Öte yandan 5’inci gününe giren orman yanginini kontrol altina alma çalismalari devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile