Manisa'dan Kısa Kısa

Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2014 yılında 6 bin 783 kişiye 6 milyon 894 bin 732 liralık yardım yaptı.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ve gazi aileleri, engelli ve engelli yakını aylığı dahil olmak üzere eğitim, gıda, sağlık yardımlarında bulunduklarını, ayrıca ihtiyaç sahiplerine de kömür, gıda, barınma, sağlık ve eğitim yardımı yaptıklarını belirtti.


Yardım tutarının 2014 yılında 6 milyon 894 bin 732 lira olduğunu kaydeden Kanyılmaz, 2015 yılı çalışmalarına başladıklarını, personelin mahalle mahalle gezerek ihtiyaç sahibi aileleri ve kişileri tespit etmeye çalıştığını söyledi.

- Manisa'ya öğrenci yurdu müjdesi
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'yi ziyaret eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övünç Günhan, CBÜ Tıp Fakültesi kız öğrencilerine bir yurt kazandırmak istediğini söyledi.

İstanbul'da tıp fakültesinde okumanın ve yurtta kalmanın zorluklarını yaşadığını belirten Prof. Dr. Günhan, "Tıp fakültesine bir yurt kazandırmak istiyorum. Bu yurt hastaneye ne kadar yakın olursa öğrenci o kadar çok istifade eder. Kız öğrencilerimizin ulaşımda daha çok zorluk yaşadıklarını düşünerek, 40- 50 kişilik bir kız yurdu olarak düşünüyorum" dedi.

Tekliften memnuniyet duyduklarını belirten CBÜ Rektörü Çelebi ise bu projenin bir an önce hayata geçmesi için çalışacaklarını kaydetti.

- Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki
Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, Manisa Devlet Hastanesi'nde şiddet olayına maruz kalan sağlık çalışanlarını mesai yerlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Manisa Kamu Hastaneleri'nde 2014 yılında 91 şiddet olayı yaşandığını vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:
"Biz 91'ini de hukuk birimimiz vasıtasıyla adli olarak takip ediyoruz. Şimdiye kadar bu davalardan 33'ü sonuçlandı ve 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında değişen para cezaları uygulandı. Ayrıca 1 yıl hapis cezası ve 5 yıl denetimli serbestlik uygulanan kişiler de oldu. Şiddet olaylarını asla görmezden gelmeyeceğiz ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Unutulmamalıdır ki sağlık hizmeti de askerlik polislik gibi kutsal bir görevdir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile