Manisa'dan Kısa Kısa

Celal Bayar Üniversitesi Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 65 öğrenci organ bağışında bulundu

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 65 öğrenci, organ bağışında bulundu.

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezince okulun toplantı salonunda organ bağışıyla ilgili etkinlik düzenlendi.

Organ bağışının önemine vurgu yapan okulun danışman öğretmeni Yard. Doç. Dr. Yusuf Ayvaz, "Bir organ bir hayat, bir hayat tüm insanlık" ifadesini kendilerine ilke edindiklerini belirterek, "Okulumuzda akademik, idari personel ve öğrenciler olmak üzere toplam 65 kişi organlarımızı bağışlayarak insanlık görevimizi yerine getiriyoruz. Tüm insanları bu kutsal göreve davet ediyoruz. İnşallah bu sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki uygulama diğer okullar, kamu kurum ve kuruluşlarında da yaygınlaşır ve örnek olur" dedi.

Konuşmaların ardından Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 65 öğrenci organ bağışı ile ilgili form doldurup yetkililere teslim etti.

- Şehzadeler'de "Atma Paylaş" Projesi

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ekim ayında başlattıkları "Atma Paylaş" Projesi'nin Manisa halkından büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

İlçede 196 hayırsever vatandaşın kullanabilir durumdaki eşyalarını ihtiyaç sahiplerine iletmek üzere Şehzadeler Belediyesi'ne ulaştırdığını belirten Başkan Çelik, şöyle konuştu:

"Projemize vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi göstermesi bizleri fazlasıyla mutlu etti. Yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen 196 vatandaşımız evlerindeki kullanmadıkları ev eşyalarını ve kıyafetlerini bizlere teslim ettiler. Bizi arayan her vatandaşımızın evlerinden bu eşyaları alıp, eksikliklerini giderip ve temizledikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine götürüyoruz. Bugüne kadar ihtiyaç sahibi 53 vatandaşımıza ev eşyası verdik. Bunun yanı sıra vatandaşımızdan gelen kullanılabilir durumdaki kıyafet ve ayakkabıları da ihtiyaç sahibi 355 vatandaşımıza ulaştırdık. Projemize destek veren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile