Manisa, Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu

Manisa, Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Saruhanli, Akhisar, Kirkagaç ve Soma ilçelerini ziyaret ederek ilçelerden deprem bölgesine giden yardimlari yerinde inceledi.

Türkiye’nin yasadigi en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçen, merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ile 7,6 büyüklügünde gerçeklesen depremlerin yaralari el birligi ile hizla sarilmaya devam ediyor. Tüm illerde oldugu gibi Manisa’da deprem bölgesine yardim için seferber olmus durumda. Vali Yasar Karadeniz, Saruhanli, Akhisar, Kirkagaç ve Soma ilçelerini ziyaret ederek ilçelerden deprem bölgesine giden yardimlari yerinde inceledi. Ilçelerdeki yardim toplama merkezlerini ve depremzede kayit merkezlerini ziyaret eden Vali Karadeniz, deprem bölgesine gönderilmek üzere konteynir ve soba üretimi yapan isletmelerde inceleme yaparak yapilan çalismalara iliskin yetkililerden bilgi aldi. Vali Karadeniz ilk olarak Saruhanli ilçesini ziyaret etti. Vali Karadeniz’e Saruhanli Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki iki biçki dikis atölyesi ile bir el sanatlari atölyesinde deprem bölgesindeki vatandaslara gönderilmek üzere gönüllü kursiyerler tarafindan, polar battaniye, çarsaf, yastik, bere, çorap, kislik yetiskin ve çocuk kiyafeti, eldiven, patik, yelek gibi ürünlerin üretildigi bilgisi verildi.

Vali Karadeniz daha sonra Saruhanli Belediyesi Kapali Spor Salonunu ziyaret ederek toplanan yardim malzemelerine iliskin yetkililerden bilgi aldi.

Saruhanli ilçesindeki yardim çalismalarini inceledikten sonra Akhisar ilçesine giden Vali Karadeniz, deprem bölgesine gönderilmek üzere Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde konteynir üretimi yapan fabrikayi ziyaret etti. Konteynir üretimi çalismalarini yerinde inceleyen Vali Karadeniz’e 5 adet konteynir üretiminin devam etmekte oldugu bilgisi verildi.

Ayrica Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde 152 adet soba ve 500 adet çadirin üretilerek deprem bölgesine gönderildigi, 150 adet çadirin ise hazir olup, tamami bin adet olacak sekilde hazirlanip deprem bölgesine gönderilecegi belirtildi.

Akhisar Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlügünde 140 adet soba üretildigi, 250 adet soba üretimine devam edildigi ifade edildi. Vali Karadeniz daha sonra Akhisar Ayni Yardim Toplama Alanini ve Akhisar Depremzede Kayit Merkezini ziyaret ederek yapilan çalismalarin son durumuna iliskin bilgi aldi.

Ilçelerde yapilan yardim toplama faaliyetlerini yerinde inceleyen Vali Karadeniz, Kirkagaç Ilçesinde odun sobasi üretimi yapan isletmeyi ziyaret etti. Vali Karadeniz, daha sonra Kirkagaç Depremzede Barinma Alanini ziyaret ederek ilçeye gelen depremzede sayisi, gelen depremzedeler için yapilan yardim çalismalari hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Kirkagaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlügü tarafindan deprem bölgesine gönderilmek üzere 40 adet çadir içi sobanin üretildigi, 50 adet soba üretimine devam edildigi kaydedildi.

Vali Karadeniz son olarak Soma Ilçesini ziyaret etti. Soma Ilçesi ziyaretinde ilk olarak Soma Depremzede Kayit Merkezine ugrayan Vali Karadeniz, ilçeye gelen depremzedelerin son durumu hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Daha sonra Soma Konteynir-Seyyar Tuvalet Üretim Merkezi, Soma Gida-Giyim Sosyal Marketi ve Soma Varil Soba Üretim Merkezini ziyaret eden Vali Karadeniz yapilan üretim çalismalarini yerinde inceledi.

Vali Karadeniz’e Soma Meslek Lisesi Müdürlügü tarafindan 100 adet soba, 4 adet konteyner ev ve 6 adet prefabrik tuvalet üretimi yapildigi, Soma Ege Linyitleri isletmesi tarafindan 644 adet sobanin üretilip deprem bölgesine gönderildigi, 191 adet soba üretiminin devam ettigi, 165 adet sobanin gönderilmesinin planlandigi bilgisi aktarildi.

Vali Karadeniz, bütün illerde oldugu gibi Manisa’da yasayan vatandaslarin yasanan deprem sonrasi depremzedelere yardimci olabilmek için canla basla çalistiklarini ifade ederek emek veren herkese tesekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile