Manisa, Ebru Sanatını Çok Sevdi

Manisa, Ebru Sanatını Çok Sevdi

Aktiffelsefe Manisa Temsilciliğinde Ebru Sanatı ile ilgili bir konferans ve workshop düzenlendi. Dernek üyelerinden Ayşenur Azeri’nin aktardığı konferansta önce ebru sanatı ile ilgili tarihçe ve teknik bilgiler verildikten sonra 2 saat boyunca katılımcılar kendi ebru eserlerini ürettiler.

Konferansı aktaran Aktiffelsefe üyesi Ayşenur Azeri Ebru’nun sadece teknik olarak yapılan bir iş olmadığını, usta-çırak ilişkisine dayanarak felsefi bir eğitim ile Ebru çalışan kişilere sabır, sevgi ve devamlılık gibi erdemlerin de aktarıldığı felsefi bir çalışma olduğunu aktardı. Geleneksel Ebru’nun tasavvuftan etkilendiğini ve nefs eğitiminin de uygulandığı bir çalışma olduğundan bahseden Azeri, “Ebru uygulayan kişilere tevazuyu, uyumu, konsantrasyonu ve estetiği öğretir. Ve zamanla kişi Ebru’yu uygulaya uygulaya bu erdemleri özümser ve tüm hayatında bunları yaşar hale gelir.” dedi.

Ayşenur Azeri Ebru ile ilgili kullanılan malzemeler ve yapılışı ile ilgili teknik bilgileri aktardıktan sonra tüm katılımcılar klasik usullerle hazırlanmış olan Ebru uygulama odasına geçtiler. Azeri’nin desteği ile kendi içindeki güzellikleri suya yansıtan katılımcılar birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. 2 saat süren uygulamada katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Etkinliğin sonunda eğitimi veren Ayşenur Azeri’ye teşekkürlerini sunarak çiçek ve hediyeler takdim eden Aktiffelsefe Manisa Temsilcisi Emel Tokuyan, "Geleneksel değerlerimizin korunması ve yarına aktarılmasını önemsiyoruz. Ebru sanatına bu etkinlik aracılığıyla katkımız olsun istedik. Gösterilen ilgi için katılımcılarımıza ve cömert aktarımı için Ayşenur Hanıma çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile