Manisa'nin '29 Subat Bebekleri'

Manisa'nin '29 Subat Bebekleri'

MANISA – Takvimlere göre 4 yilda bir kez gerçeklesen ‘29 Subat’ gününde Manisa’da dünyaya gelen bebekler ailelerine büyük mutluluk yasatirken, bu yil 29 Subat’ta doganlar 4 yil sonra ilk kez dogum günlerini tam gününde kutlayabilecek.

Manisa Sehir Hastanesi’nde, 4 yilda bir denk gelen 29 Subat tarihinin ilk bebekleri dünyaya geldi. 6 yildir çocuk sahibi olamayan Raziye-Emrah Yilmaz çiftinin bebekleri bugün dünyaya geldi. Dogum öncesi gazetecilerin sorusunu yanitlayan Kadin Hastaliklari ve Dogum Hekimi Op. Dr. Murat Özsahin, “Bugünün ilginç bir öyküsü var. Hastamizin 6 yildir çocugu olmuyordu. 1 yil öncesinde tüplerini açtik ve gebe kaldi. 9 ay boyunca hastamizi takip ettik. Dogum gününü farkinda olmadan 29 Subat’a yani bugüne vermisiz. Ilginç bir tesadüf de oldu. Hastamizin agabeyi de 29 Subat tarihinde dogmus. Kendi çocugunun da dogumu 29 Subat tarihine denk geldi. 29 Subat bilindigi üzere 4 yilda bir gerçeklesiyor. Hastamiz 6 yildir bu çocugu bekliyordu. Güzel ve mutlu bir ani olacak onlar için de insallah. Hastamizi birazdan dogumhaneye alacagiz. Bütün çocuklarimiz kiymetli. Bu çocugumuzun da yeri biz de ayri, çünkü 6 yildir beklenen bir çocuktu. Kismet 29 Subat’a denk gelmesi” dedi.



Dogum tarihini 29 Subat istemeyenler de oldu

Gün içerisinde 1 dogumun gerçeklestigini ve planli olarak 6 dogumun daha oldugunu belirten Özsahin, “Su anda planli 6 sezaryenimiz var. Sabaha dogru da bir normal dogumumuz oldu. Planli olmayan bir dogumdu ve 29 Subat’a denk geldi. Dogum günleri bazen birkaç gün öncesinden belli oldugu için 29 Subat tarihini isteyenler oldu. Dogum gününü bir sonraki sene kutlayamayacagini düsünen hastalarimizdan istemeyenler de oldu” diye konustu.



“Bizim için ilginç bir tesadüf oldu”

6 yildir çocuk hasreti çeken Raziye Yilmaz ise dogacak çocuguna Emre ismini vereceklerini belirterek, çok mutlu oldugunu söyledi.

Yilmaz, “6 senedir çocugumu bekliyordum. Allah’in ve hocamizin da sayesinde bugün çocugumuzu kucagimiza alacagiz insallah. Benim agabeyimin de dogum tarihi 29 Subat. Bizim için ilginç bir tesadüf oldu. 4 yilda bir kez dogum günü denk geliyor ama biz yine de 28 Subat ya da 1 Mart gününe dogum gününü yapacagiz” dedi.

Öte yandan röportajin ardindan dogumhaneye alinan Raziye Yilmaz’in dogumunun gerçeklestigi ve bebegini saglikli bir sekilde kucagina aldigi bildirildi.



“Dogum gününü de babasiyla birlikte kutlariz”

Manisa Sehir Hastanesi’nde 29 Subat tarihinin ilk bebegi ise Ismail-Sule Bilgin çiftinin Ahmet Müstak ismini verdikleri ogullari oldu. Sabah saatlerinde plansiz olarak dogumu gerçeklesen Sule Bilgin, “Ilk bebegim çok heyecanliyim. Yarin da nasipse babasinin dogum günü. Dogum günleri arka arkaya denk geldi. Sürpriz yapti bize. Tamamen kendi tercihi ile bugün dogum oldu. Bundan sonra insallah dogum günün de babasiyla birlikte kutlariz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile