İlçedeki "ramazan sucuğu" geleneğini yaşatan imalatçılardan Okan Belge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ramazan sucuğunun" 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip, önemli bir geleneksel lezzet olduğunu söyledi.
Turgutlu için "ramazan sucuğunun" iftar sofralarının olmazsa olmaz lezzeti konumunda bulunduğunu ve aile olarak bu geleneğin sürdürülmesine katkı sağladıklarını belirten Belge, "Ramazan sucuğunu, aile yadigarı 100 yıllık dövme bakır kazanda hazırlıyoruz" dedi.
Belge, ramazan sucuğunun, şeker ve nişasta karışımından elde edilen şerbete pamuk iplere dizilmiş cevizin batırılarak donmaya bırakılmasıyla hazırlandığını anlattı.
-Turgutlu'nun dışına çıkan lezzet
İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan ramazan sucuğunun, sadece Turgutlu'da yaşayanlar için değil, ilçeden Türkiye'nin diğer illeri ile yurt dışına göç etmiş kişiler için de vazgeçilmez bir lezzet olduğunu dile getiren Belge, şunları söyledi:
"Günde yaklaşık 100 kilo sucuk imal ediyoruz. Yaptığımız ramazan sucuklarını kendi şarküterimizde ve diğer şarküterilerde satışa sunuyoruz. Özenle imal ettiğimiz ramazan sucuklarını sadece Turgutlu'ya değil, tüm Ege Bölgesi'ne, hatta Almanya, İngiltere, Hollanda ve benzeri Avrupa ülkelerine de kargo yoluyla servis ediyoruz."
Manisa'nın Asırlık Ramazan Lezzeti Sofralardaki Yerini Koruyor
Turgutlu ilçesinde, ceviz, limon tuzu, şeker ve nişasta kullanılarak sadece ramazan ayında yapılan "ramazan sucuğu", ilçe halkından büyük rağbet görüyor.