Saruhanli Kaymakami Necmettin Yalinalp, Il Saglik Müdürü Emre Erkus, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici ve hayirsever Ayse Oruç’un katildigi imza töreninde Vali Karadeniz, Hayirsever Ayse Oruç’a tesekkür etti.
Manisa’da özellikle egitim alaninda hayirsever vatandaslarin Manisa’ya önemli bir katki sagladigini söyleyen Vali Karadeniz, egitime yapilan bu katkilarin çok degerli oldugunu belirtti.
Ayse Oruç’ta çocuklarin egitim görecekleri bir okulda adinin yasayacak olmasindan dolayi çok mutlu oldugunu söyleyerek, okulun çocuklara hayirli olmasini diledi. Manisa’da kurumlar arasinda yapilan isbirlikleri ile önemli çalismalara imza atildigini da söyleyen Vali Karadeniz, bu çalismalardan birisinin de Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü isbirliginde Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Manisa Agiz ve Dis Sagligi Merkezinin bulundugu alanda yaptirilacak olan 8 derslikli anaokulu yapim isi oldugunu ifade etti.
Hayirsever Ayse Oruç tarafindan Saruhanli Ilçesinde yaptirilacak olan 2 derslikli Ayse Oruç Anasiniflari ile Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü tarafindan 600 yatakli Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Agiz ve Dis Sagligi Merkezinin bulundugu alanda yaptirilacak olan 8 derslikli Merkez Efendi Anaokulunun yapim isleri Manisa’da 2022 Yili Temel Egitim Kurumlari yatirim programi çerçevesinde gerçeklestirilecek.
2021 yili verilerine göre 105 anaokulu, 395 anasinifi olmak üzere toplam bin 139 derslik bulunan Manisa’da; çocuklarin gelecekleri için, onlarin ögrenme, anlama kapasitelerini arttirmak, gelisim sürecini hizlandirmak için çok önemli bir basamak olan okul öncesi egitime 2 yeni yapim isiyle 10 derslik daha kazandirilacak.
Manisa, Okul Öncesi Egitimde 10 Derslik Daha Kazaniyor
Manisa Valisi Yasar Karadeniz baskanliginda, hayirsever Ayse Oruç tarafindan Saruhanli ilçesine yaptirilacak olan 2 derslikli anasinifi ile Il Saglik Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde yaptirilacak olan 8 derslikli Merkez Efendi Anaokulu yapim isi için protokol imzalandi.



















