Manisa Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’Nde Yeni Parsel Tapuları Dağıtıldı

Manisa Belediyesi’nin Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde yaptığı imar uygulamasının ardından hak sahiplerine tapuları verildi.

Manisa Belediyesi’nin Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde yaptığı imar uygulamasının ardından hak sahiplerine tapuları verildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlara tapularını teslim ederek hayırlı olsun dileklerini sundu. Encümen salonundaki dağıtım törenine Başkan yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol ve Funda Solak ile Plan Proje Müdürü Taner İçöz de katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Ergün, “Kırıkoğlu ve Evronos mevkisinde, doğusunda Karaçay, batısında Muradiye Organize Sanayi, kuzeyinde Menemen karayolu, güneyinde Manisa Organize Sanayi ile çevrili 142 hektarlık alanda, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereğince ada düzenlemesi 47 bin lira ihale bedeliyle yaptırılmış olup askı ve itiraz süreleri sonucunda tapu tescili yapılmıştır. Bu bölgenin imar planı Orta Ölçekli Sanayi, konut dışı kentsel çalışma alanı, resmî ve sosyal tesislerle ticaret alanlarından oluşmaktadır.” dedi. Belediyeye 415 bin metrekare yol ve yeşil alan kazandırılarak 254 adet orta ölçekli sanayi parseli ve 19 adet konut dışı kentsel çalışma alanı parseli oluşturulduğunu kaydeden Ergün, “Ayrıca 44 bin metrekare belediye hizmet alanı, 47 bin metrekare resmî tesis alanı, 13 bin metrekare sosyokültürel tesis, 10 bin metrekare TIR parkı, 10 bin metrekare sağlık tesisi ve 26 bin metrekare ticaret alanı parseli tescil edilmiştir. Uyguma alanının ortasından çevre yolu geçmektedir. Karayolları‘na ait bu yol, belediyemize terkedilen 125 bin metrekareden karşılanmış ve yaklaşık 10 milyon lira kamulaştırma maliyeti kazandırılmıştır.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile