Manisa Sehir Hastanesi Bir Ilke Daha Imza Atti

Manisa Sehir Hastanesi Bir Ilke Daha Imza Atti

Hizmete basladigi günden bugüne saglik alanindaki her türlü yeniligi Manisalilara sunan Manisa Sehir Hastanesinde ilk kez TAVI olarak bilinen kasiktan kateter ile kalp kapagi degisimi operasyonu gerçeklestirildi. 76 yasindaki Kadin Özdemir isimli hasta 40 dakikalik operasyonla sagligina kavustu.

Manisa Sehir Hastanesi 3. basamak hastane onayi aldiktan sonra ilklerine yeni operasyonlar eklemeye devam ediyor. Aort darligi bulunan ve açik ameliyati riskli olan 76 yasindaki Kadin Özdemir isimli hasta, Manisa Sehir Hastanesinde ilk kez uygulanan TAVI olarak bilinen kasiktan kateter ile kalp kapagi degisimi operasyonu ile sagligina kavustu.

Operasyonu gerçeklestiren Manisa Sehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Ramazan Gündüz, "Hastamiz Kadin Özdemir, 76 yasinda ciddi bir aort kapagi darligi olan bir hastaydi. Hastanin tekrarlayan bayilmalari mevcuttu ve bu sebeple bize basvurdu. Burada ekosu ve tüm tetkikleri yapildiginda ciddi bir aort darligi tespit ettik. Kalp Damar Cerrahlarimiz degerlendirdi, hastanin açik ameliyatinin çok riskli oldugunu söylediler daha sonra hastanemizin 3. basamak onayi geldikten sonra ben hastamizi tekrar aradim ve çagirdim. Burada hastayi kateter laboratuvarimizda 40 dakika süren bir islemle kasiktan kalp kapagi degisimini basarili bir sekilde gerçeklestirdik. Hastamizi bir gün sonra servise aldik, iki gün sonrasinda da yani bugün hastamizi sifayla taburcu edecegiz. Islem çok basarili bir sekilde gerçeklesti. Hastamizin da herhangi bir sikayeti yok. Manisa Sehir Hastanesi artik 3. basamak bir hastane oldugu için Kardiyoloji alaninda kasiktan kalp kapagi degisimi (TAVI) gibi 3. basamak islemleri hastanemizde yapabiliyoruz. Vakayi beraber gerçeklestirdigimiz Doç. Dr. Bekir Serhat Yildiz, Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen hocalarimiza ve destegini esirgemeyen Anestezi, Kalp damar Cerrahisi hekimlerimize bu operasyonda görev alan tüm personellerimize tesekkür ederiz" dedi.

Manisa Sehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, "TAVI islemi kateter bazli bir islem yani kasiktan girdigimiz bir kateterle yaptigimiz bir islem. Kalp kapaklarinda ciddi darliklar olan özellikle açik ameliyat riski yüksek ve çok yüksek riskli hastalarda uyguladigimiz bir islem. Hastamizin da ameliyati çok yüksek riskliydi. Hastamizi, Anjiyo laboratuvarinda gögsünü açmadan kasigindan kateter yardimiyla kalp kapagini degistirdik. Yerine koydugumuz protez kapak aktif olarak çalisiyor. Hastamiz artik normal hayatina devam edebilir durumda" açiklamasinda bulundu.

Kadin Özdemir’in oglu Ali Özdemir, “Annemin geçen yil bayilmalari basladi, Demirci Devlet Hastanesi Manisa Sehir Hastanesine sevk etti. Ramazan Bey daha önceden de doktorumuz oldugu için tekrar ona getirdik. Aort kapaginin daraldigini ve degismesi gerektigini söyledi ve sonrasinda ameliyati basariyla gerçeklestirdi. Simdi de annem insallah sagligina kavusur. Ramazan Bey’in ekibine ve tüm emegi geçen personellere çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile