Manisa Sehir Hastanesinde 5 Yilda 33 Binden Fazla Hasta Kemoterapi Gördü

Manisa Sehir Hastanesinde 5 Yilda 33 Binden Fazla Hasta Kemoterapi Gördü

Hizmete girdigi günden bugüne birçok hastaya sifa dagitan Manisa Sehir Hastanesi kanser hastalarina da hizmet sunuyor. Manisa Sehir Hastanesi Ayaktan Kemoterapi Ünitesinin 4 hekimle günde 150-200 hastanin takip, degerlendirme ve tedavisinin yürütüldügü ögrenilirken, son 5 yil içinde 33 bin 695 hastanin kemoterapi tedavisi gördügü bildirildi.

Manisa’da 2018 yilinda hizmete açilan Manisa Sehir Hastanesi birçok hastaya sifa olmaya devam ederken, onkoloji hastalarinin da takip, degerlendirme ve tedavileri araliksiz devam ediyor. Son 5 yilda 33 bin 695 onkoloji hastasinin kemoterapi gördügü hastanede, hastalar da kendilerine gösterilen özenden dolayi mutluluklarini dile getirdi.

"Kanser hastasi tedaviden korkmamali"

Manisa Sehir Hastanesi Tibbi Onkoloji Hekimi Serkan Menekse, "5 yildir ünitemizde onkoloji hastalarina takip tedavi ve kemoterapi hizmetlerini sunmaktayiz. Ayaktan Kemoterapi Ünitemizde 4 hekim yaklasik günlük 150-200 hastanin takip, degerlendirme ve tedavisini uygulamaktadir. Ayaktan ve yatan hasta seklinde tedaviler verilmektedir. Bu tedavileri verirken hastalarin takip tedavi esnasinda olusabilecek olumsuzluklari, tedavi süreçleri içerisindeki görüntüleme ve kan tahlilleri ile hastalarin degerlendirilmesi kisa ve uzun dönem takip ve tedaviler planlanmakta ve degerlendirilmektedir. Hastanemizde, kan sonuçlarini ya da tedavisini bekleyen ayaktan kemoterapi hastalarimiz ve yakinlari için bekleme salonlari bulunmaktadir. Poliklinik hizmetlerimiz 5 gün boyunca devam etmektedir. Hastalar geldiklerinde; ilk teshis, sonraki takip ve tedavi planlanmasi süreciyle ilgili kemoterapi dahil tüm bilgilendirmeler hususu bizler tarafindan yürütülmektedir. Kanser hastasi tedaviden korkmamalidir. Tedavi olmaktan kaçinmadan bu isin üstesinden gelebilecegi dogrultuda hekim arkadaslarimizdan destek bilgilerini alarak hareket etmenizi öneririz.” dedi.



"Her yerden hasta geliyor"

Sadece Manisa’dan degil çevre il ve ilçelerden de çok sayida hasta kabulü yaptiklarini anlatan Ayaktan Kemoterapi Sorumlusu Gülsen Kocademir de, "Ayaktan kemoterapi ünitesinde 9 hemsire, 4 onkologumuz görev yapmaktadir. Özverili ve güzel bir ekiple çalismaktayiz. Memnuniyet oranimiz çok yüksek. Ünitemizde 26 koltugumuz var. Günlük ortalama 90 hastaya hizmet veriyoruz. Sabah 08.00’da hastalarimiz gelir. Günübirlik tedavi alacak hastalarimiz kanlarini verirler, kan sonuçlarindan sonra hekimi bu sonuçlari degerlendirir. 5 yillik süreç içerisinde toplamda 33 bin 695 hastamiza kemoterapi hizmeti uygulanmistir. Manisa merkez ilçeleri ve bunun disinda çevre illerden de çok fazla hasta kabulümüz olmaktadir." diye konustu.

Ayaktan Kemoterapi Hemsiresi Arife Eceoglu ise sunlari söyledi: "O hastalarin bize olan ihtiyaçlari, yani bir gülümsemenin hayati nasil degistirdigi, hos geldin nasilsin teyzecigim demek onlara o kadar büyük bir moral ki onlari öyle gördükçe buraya gelirken daha bir is askiyla geliyorsunuz. Onlarin çünkü size ihtiyaci var. Iyi ki variz diyorum ve onlar hep iyi olsun. Tabi bize muhtaç olmasinlar çok isteriz fakat herhangi bir zor durumlarinda da her zaman onlarlayiz."

Ayaktan Kemoterapi hastalari ise doktorlardan, onkoloji ekiplerinden ve hemsirelerden çok memnun olduklarini ve hastaneye geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi rahat hissettiklerini belirterek hastaneden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile