Saruhan Otel'de düzenlenen Manisa TSO Stratejik Plan Çalışmaları Paydaş Çalıştayı'na başta Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan, oda yöneticileri ve meclis üyelerinin yanı sıra, Manisa ticaret hayatının seçilmiş temsilcileri olan, meslek komitesi üyeleri ile valilik, belediye, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), ilgili daire müdürlükleri, Manisa ili oda ve borsaları ile diğer sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 2001 yılında İngiltere Odalar Birliği ile birlikte yürütmeye başladığı ve 30 Haziran 2005 tarihinden itibaren de Türk Loydu Vakfı işbirliği ile devam ettirilmekte olan Oda Akreditasyon Sistemi kapsamında, TOBB, 2006 yılında Oda Akreditasyon Modeli uygulaması başlatmış ve Manisa TSO da bu akreditasyon sistemine dahil olan 38 oda arasında yer almıştı.
Toplantıdaki açılış konuşmasında, sürekli gelişmeyi ve hizmet kalitesini ileriye götürmeyi amaçlayan bu akredite sisteminin bir gereği olarak her seçim döneminde yeni yılın stratejik plan çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz şunları söyledi; "Önümüzdeki döneme yönelik odamızın hedef ve politikalarının belirleneceği stratejik plan çalışmasının tüm paydaşlar ile birlikte yapılmasında, ilimizin öncelikleri ile odamızın önceliklerinin aynı paralelde olmasında, bölgemiz için ortak strateji oluşturması adına yarar görüyoruz. Stratejik planın gerçekçiliği, uygulanabilirliği, stratejik senaryolara dönüşerek ilimiz ve ege bölgesi ile buradaki tüm kurum ve kuruluşlara ileride katkı sağlayabilmesi, katılımcılarımızın paydaş çalıştayımıza göstereceği önem ve katkı ile gerçekleşebilecektir. Ben şimdiden tüm katılımcılara odamız adına değerli tecrübe fikirlerini Manisa ticaret hayatını daha ileri taşımak için yapılan bu çalışma ile paylaşacakları için teşekkür ediyorum." dedi.
Daha sonra Paydaş Çalıştay'ın moderatörü Prof. Dr. Fuat Önder katılımcılara çalıştayla ilgili teorik bilgiler verdi. Bu çalıştay ile amacın, Ticaret ve Sanayi Odası için katılımcıların görüş ve önerilerilerini toplamak ve gelecekle ilgili stratejik plana bunları eklemek ve yönetime katılımcıları da dahil etmek olduğunu kaydeden Önder, "Stratejİk Plan"ın geleceğe yönelik bir yönetim aracı olduğunu vurguladı.
Dört oturum halinde ve yuvarlak masa şeklinde gerçekleşen çalıştayda paydaş analizi ve paydaşların görüşlerinin saptanması, paydaş istek ve beklentilerinin belirlenmesi, paydaş analizi uygulama çalışması yapıldı. Öğleden sonra devam edecek toplantıda ise paydaşların önceliklendirmesi ve paydaş analizi uygulamalarının tammamlanması, kurum içi çevre ve dış çevre analizleri uygulama çalışmasının yapılacağı belirtildi.
Toplantının ardından katılımcılar için sertifika töreni ve kokteyl düzenleneceği bildirildi.
MANİSA TSO, KENTTE GELECEĞİN ÖNCÜSÜ
Öte yandan, Manisa TSO, Manisa ili oda ve borsalarından aldığı destekle ortaya attığı "Manisa'nın geleceğinin, ilin tüm paydaşlarıyla birlikte belirlenmesi" fikri, bunun ortak bir ihtiyaç olması nedeniyle kısa sürede Valilik, Manisa Belediyesi, İl Genel Meclisi ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından sahiplenerek ortak bir girişime dönüşmüştü. 19-20 Aralık 2009'da gerçekleştirilen ve Manisa'nın değişim gündeminin tartışıldığı Arama Konferansı'nın ardından geçtiğimiz haftalarda da Akhisar'da "Önceliklendirme Konferansı" gerçekleştirilmişti. Merkezi yönetim, yerel yönetim, sivil ve özel sektör kuruluşlarından Manisa paydaşları ilin güçlü, zayıf yönlerini ile yönelik fırsat ve tehditler çerçevesinde Manisa'nın 2023 vizyonunu belirlemişti.
Manisa Tso, Kendi Stratejik Planını Hazırlıyor
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), yeni dönem stratejik plan çalışmalarına katılımlı şekilde başladı.