Manisali Itfaiyeciler Deprem Bölgesinden Dönüyor

Manisali Itfaiyeciler Deprem Bölgesinden Dönüyor

Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ilk depremin hemen ardindan AFAD’in yönlendirmesiyle 6 Subat’ta Osmaniye’ye giden ve devaminda Adiyaman’da arama kurtarma faaliyetlerine katilan Manisa Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, görevini tamamlamasinin ardindan Manisa’ya dogru yola çikti. Deprem bölgesine görevlendirilen Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, itfaiye ekibini ugurlarken, tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremin ardindan gösterdikleri özverili çalismalar için ekibe tesekkür etti.

06 Subat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklügündeki depremin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri, hizla harekete geçerek deprem bölgesine dogru yola çikti. Gün içerisinde saat 13.24’de Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklügündeki depremin gerçeklesmesiyle tüm Türkiye derin bir üzüntüye hapsolurken, Manisa Büyüksehir Belediyesi depremin etkiledigi illerden olan Osmaniye’de AFAD’in yönlendirmesi ile arama kurtarma çalismalarina basladi.

Osmaniye’de 5 günlük arama kurtarma çalismalarinin ardindan depremin etkiledigi Adiyaman’a yönlendirilen ekipler, Besni ilçesinde umut bekleyen canlarin enkaz altindan kurtarilmasi için görevli ekiplerle koordineli bir sekilde çalismalarini sürdürdü. Tüm Türkiye’nin dakika dakika takip ettigi deprem bölgesinde 10 gündür araliksiz bir sekilde çalisan Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri, deprem bölgesinde görevini tamamlayarak Manisa’ya geri dönüs için yola çikti. Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekiplerini, deprem bölgesinde görevlendirilen Çankiri Valisi Abdullah Ayaz ugurladi. Vali Ayaz, tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremin ardindan arama kurtarma faaliyetlerinde gösterdikleri özverili çalismalar için itfaiye ekiplerimize tesekkür etti.

“Umut olmak için çalistik”

Deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetleri hakkinda bilgiler veren Itfaiye Dairesi Baskani Gürhan Inal, “Depremin oldugu ilk andan itibaren harekete geçerek, görevlendirildigimiz Osmaniye’ye geldik. Burada 5 gün süren çalismalarin ardindan Adiyaman ilçesine geçtik. 10 günlük bu süreçte tüm Türkiye’de oldugu gibi depremin yikici izleri karsisinda bir yardim bekleyen vatandaslarimiza umut olmak için çalismalarimizi sürdürdük. Deprem bölgesindeki görevimiz tamamlandi. Elimizden gelen tüm çabayi burada çalisan ekiplerle birlikte gösterdik. Vatandaslarimiz acili günlerinde olmalarina ragmen özverili çalismalarimiz için ayri ayri tesekkür ettiler. Bu depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Rabbim bizleri böyle afetlerden korusun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile