Manisali Üreticilere 1100 Ton Hububat Tohumu Dagitildi

Manisali Üreticilere 1100 Ton Hububat Tohumu Dagitildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan ortaklasa hayata geçirilen projeyle üreticilere 1100 ton arpa ve bugday tohumu dagitimi yapildi.

Manisa’da kirsal kalkinmanin saglanmasi için projeler uygulanmaya devam ediliyor. Kirsal bölgelerdeki üreticilerin, ürünlerinin ve gelirlerinin artmasi amaciyla desteklerini sürdüren Manisa Büyüksehir Belediyesi, Tarim ve Orman Bakanligi isbirligi ile üreticilere 14 milyon 661 bin liralik projeyle 1100 ton arpa ve bugday tohumunun dagitimini yapti. Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesinde düzenlenen törende açilis konusmasini yapan Tarim ve Orman Il Müdürü Metin Öztürk, yürütülen projeler ile üreticilerin kalkinmalarina destek verildigini söyledi.

Öztürk, “Bugün 1100 ton tohumu üreticilerimizle tüm ilçelerimizde bulusturuyoruz. Ekim zamanlari da geldi. Üreticilerimiz de burada aldiklari tohumlari toprakla bulusturmus olacaklar. 3 bin 535 üreticimizle bulusturdugumuz bu tohumlar 44 bin dekar alanda toprakla bulusacak. Bu yil Tarim ve Orman Il Müdürlügü olarak 33 projeyi hayata geçirdik. Bu ilimize özel projeler. Dolayisiyla burada ciddi bir emek var. Burada emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyemizle de bir çok projede isbirligi içerisinde hayata geçirdik. Bu projelerin içerisinde yeni teknik ve teknolojilerin kullanimi, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri ve çiftçimizin girdi maliyetlerini azaltacak basliklarda bu projelerimizi gerçeklestirdik. Üreticilerimize sagladigimiz her katki ülkemize sagladigimiz katki. Artik gida güvenligi milli güvenligin ana unsuru. Bugün de bu stratejik ürünü, hububat tohumlarini bütün ülkeler için stratejik bir ürün, bu proje bizim için büyük bir önem arz ediyor” dedi.



“Bu önemli projenin yatirim miktari 14 milyon 661 bin Türk Lirasi”

Öztürk’ün ardindan konusan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Bugün gerçeklestirdigimiz teslim törenimiz ile tam tamina 43 bin 484 dekar arazi, 1100 ton arpa ve bugday tohumu ile bulusacak. Bu önemli projenin yatirim miktari ise tam 14 milyon 661 bin Türk Lirasidir. Manisa tarimsal üretimiyle ülkemizin gida ambari. En fazla tarim alanina sahip sehirler arasinda da ilk 10’da yer aliyor. Manisamizdaki bu önemli tarim potansiyelini gelistirmek, üretimin arttirilmasina yönelik planli tarim çalismalarini yapmak, tarimsal üretimi sürdürülebilir kilmak, kaynaklarimizi verimli kullanmak ve ekonomimize katma deger saglamak düsüncesiyle tarimsal ve kirsal kalkinma projelerimize büyük önem verdik. Büyüksehir Belediyesi olarak bu yil tarimsal ve kirsal kalkinmaya tam 70 milyon TL gibi bir bütçe ayirdik. Üretimin degerini biliyoruz. Üreticimizi her alanda destekliyoruz. Bugün dagitimini yaptigimiz 1100 ton sertifikali tohumun yüksek çimlenme kabiliyeti oldugunu, veriminin yüksek oldugunu, hastaliklara ve zararlilara karsi dayanikli oldugunu arkadaslarim bana iletti. Ben bu hizmetlerimizin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



"Artan bir nüfusta gida ve gida güvenligi çok çok önemli"

Artan dünya nüfusunun beslenme ihtiyacinin karsilanmasi için tarima yönelik desteklerin büyük önem tasidigini söyleyen Manisa Vali Yardimcisi Hayri Sandikçi, “Dünyanin nüfusu hizla artmaktadir. Su an 8 milyara yaklasti. 2030’larda dünya nüfusunun 10 milyari geçecegi tahmin ediliyor. Böylesine artan bir nüfusta gida ve gida güvenligi çok çok önemli. Tabi bununla beraber paralel giden su güvenligi de çok önemli. Dolayisiyla gida üretimini arttirmak için hükümetlerin de çiftçiye ve üreticiye destek vermesi gerekmektedir. Avrupa bir çok tarim ürününde destekler vermektedir. Biz de hükümet olarak son yillarda desteklerimizi arttirdik ve daha da arttirmaliyiz. Çünkü gida her seyin basinda geliyor. Gida güvenligi gelecek nesillerimiz için çok çok önemli. Bu gida ve hububat arzinda bir de son yillarda Ukrayna ve Rusya savasi gida ve hububat arzini azaltmaktadir. Biz de tedbir olarak daha çok hububat üretmek için bütün tedbirleri almamiz gerekmektedir. Bu sertifikali hububat tohumu destegi de bunun göstergelerinden biri. Tabi yem ve hayvancilik konusunda desteklerimizi arttirmak durumundayiz” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan tören alaninda bulunan üreticilere Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve protokol üyeleri tarafindan tohumlari teslim edildi. Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen tören ile ‘Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi’ çerçevesinde 1100 ton arpa ve bugday tohumunun dagitimi yapildi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törene Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa Vali Yardimcisi Hayri Sandikçi, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, MHP Il Baskani Murat Öner, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MASKI Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, siyasi partilerin ilçe baskanlari, Tarim ve Orman Il Müdürü Metin Öztürk, Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, Manisa Büyüksehir Belediyesi daire baskanlari, ilçe ziraat odasi baskanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile