Manisali Üreticilere Koç Destegi Geliyor

Manisali Üreticilere Koç Destegi Geliyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde tarimsal ve kirsal kalkinmaya yönelik desteklerini her alanda sürdüren Manisa Büyüksehir Belediyesi, koyun sürülerinde verimliligin arttirilmasi amaciyla hayata geçirdigi ‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi’ kapsaminda, bu yil 250 damizlik koç destegi verecek. Basvurular alinmaya baslanirken, destekten faydalanmak isteyen üreticilerin 29 Subat’a kadar merkezde Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligina, ilçelerde Muhtarlik Isleri Sube Müdürlüklerine basvurabilecekleri belirtildi.

Geçtigimiz yil üreticilere yönelik desteklemeler için 150 milyon TL gibi bir bütçe ayiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, 2024 yili desteklerine de hizli basladi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde sulama kooperatifleri ve mahallelere boru destegiyle baslayan 2024 destekleri, 1850 ton gübre destegiyle devam etti. Aricilara kovan destegi noktasinda basvurularin alindigi tarimsal ve kirsal kalkinmaya yönelik çalismalar, ‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi’ ile devam etti.

250 koç destegi

Uygulamaya aldigi projeler ile üreticilerin gelirlerini arttirmayi hedefleyen Manisa Büyüksehir Belediyesi, hayata geçirdigi ‘Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi’ni bu yil da devam ettirecek. Üreticilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasifli erkek damizliklarin katilimiyla kan degisimi saglanarak isletmelerin mevcut verimliliginin arttirilmasi ve sürü islahinin saglanmasi amaciyla Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle yürütülen proje kapsaminda, yüzde 75 hibe destegi ile 250 adet damizlik koç destegi saglanacak.

Basvurular basladi, projeden kimler faydalanacak?

Projeden, Tarim ve Orman Bakanligi Hayvancilik Kayit Sistemlerine kayitli olan ve en az 30, en fazla 150 adet anaç koyun hayvan varligina sahip, programli asilari eksiksiz yaptirmis yetistiriciler yararlanabilecek. Sartlari uyan ve projeden yararlanmak isteyen üreticilerin basvurulari, 7 Subat itibariyle alinmaya baslandi. 29 Subat tarihine kadar devam edecek basvurularin merkezde Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi; ilçelerde Muhtarlik Isleri Sube Müdürlüklerine yapilabilecegi belirtildi. Proje tutarinin yüzde 75’inin Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan hibe olarak karsilanacagi da belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile