Manisali Üreticinin Yüzü Gülüyor

Manisali Üreticinin Yüzü Gülüyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi il genelindeki üreticiler için 2 milyon TL’nin üzerinde bir maliyetle alinan 69 adet tarim aletini Cumhuriyet Meydani’nda düzenledigi törenle muhtarlara teslim etti. Muhtarlar hizmetlerden memnun oluklarini belirtirken, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Baskan Ergün, tarima ve üreticiye olan desteklerinin devam edecegini söyledi.

’Üretken Belediyecilik’ sloganiyla çalismalarini hiz kesmeden devam ettiren Manisa Büyüksehir Belediyesi, Manisali üreticilerin en çok ihtiyaç duyduklari makineleri bedelsiz bir sekilde teslim etmeye devam ediyor. Maliyeti 2 milyon TL olan 69 adet tarim aleti Sehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törenle il genelindeki muhtarlara teslim edildi.

Törende bir konusma yapan Manisa Tarim ve Orman Il Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün üreticiye her zaman destek olan bir anlayisla çalismalarini devam ettirdigini ve bu çalismalarin kirsal mahallelerdeki vatandaslar tarafindan takdirle karsilandigini söyledi.



"Çiftçilerimiz için ne yapsak az"

Törende tarima ve üreticiye her zaman destek olduklarini ve olmaya da devam edeceklerini belirten Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, "Üretken belediyecilik anlayisiyla çiftçilerimize, üreticilerimize yönelik çalismalarimiza araliksiz devam ettiriyoruz. 122 milyon TL ayirdigimiz, 38 farkli kalemde yaptigimiz çalismayla bu rakam yilin sonuna kadar insallah simdiden 150 milyon TL’ye ulasti ve geçecegini de buradan ifade edeyim. Çiftçilerimiz için ne yapsak az. Insallah bu desteklerimiz bereketli kazanç olarak sizlere geri dönecektir. Su anda 69 adet makinenin teslimini gerçeklestirecegiz. Yaklasik 2 milyon TL’nin üzerinde bir bedelle 7 adet badem soyma makinesi, 7 adet Antep fistigi soyma makinesi, 3 adet kestane ve kozalak soyma makinesi, 17 adet ceviz soyma makinesi, 5 adet zeytin eleme makinesi, 19 adet zeytin çizme ve kirma makinesi, 10 adet toprak silindiri ve 1 adet traktör arkasi burgu ile birlikte toplam 69 adet tarim makinemizi çiftçimizin hizmetine sunacagiz. Geçtigimiz yildan bu yana 7 milyon TL’lik bir yatirimla toplamda 144 tarim makinesini üreticimizin makine otoparkina kazandirmanin mutluluguyla karsinizdayim. Rabbim güzel günlerde kullanmayi nasip etsin hayirli ugurlu olsun" dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan tarim makinelerinin sertifikalari Baskan Cengiz Ergün, Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, MHP Manisa Il Baskani Cüneyt Tosuner, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskani Yilmaz Usta tarafindan takdim edildi.

Muhtarlar desteklerden memnun

Tarim makinelerini teslim alan muhtarlardan, Saruhanli’ya bagli Sariçam Mahalle Muhtari Saim Yildiz, "Baskanimizin sundugu imkanlar için sahsim ve köylüm adina tesekkür ederim" derken, Gördes’e bagli Yakaköy Muhtari Zafer Özbakan ise, "Baskanimizin bundan önce tarima yaptigi destekler ödenmez. Zeytin kirma ve çizme makinesini de köyümüze kazandirdi. Baskanimiza ne kadar tesekkür etsek azdir" diye konustu.



"Her zaman bizlere hizmetkar"

Kirsal desteklerden daha önce de faydalandiklarini anlatan Demirci ilçesine bagli Karginisiklar Muhtari Osman Altun ise sunlari söyledi:

"Böyle hizmetlerden dolayi baskanima sahsim ve köylüm adina tesekkür ediyorum. Daha önceden de yangin söndürme tankeri kazandirmisti köyümüze. Biz baskanimizdan memnunuz. 2014-2019 arasinda belediye meclis üyesiydim. 2020’den sonra muhtar oldum. Her zaman hizmetlerinden memnunuz. Allah’im onlara uzun ömür versin. Her zaman bizlere hizmetkar oldugu için tesekkür ederim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile