Manisalilar Alkolün Etkisini Gözlükle Test Etti

Manisalilar Alkolün Etkisini Gözlükle Test Etti

Manisa’da Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi kapsaminda düzenlenen etkinlikte, takildiginda alkollü hissi veren gözlükle sürücülere denemeler yaptirilarak, bu durumda araç kullanmanin yol açabilecegi riskler anlatildi. Gözlügü deneyen protokol üyeleri de yürürken zor anlar yasadi.

Manisa’da Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen etkinlikle kutlanmaya basladi.

Etkinlik öncesinde Valilik Toplanti Salonu’nda "Yilin Basarili Trafik Polisi" Yavuz Memis, "Basarili Bölge Trafik Polisi" Emrullah Savasçi, "Basarili Jandarma Trafik Personeli" Necmettin Mert Dölek ve "Yilin Basarili Sürücüsü" Ömer Çetinkaya, Manisa Valisi Enver Ünlü tarafindan plaket ile ödüllendirildi. Plaket töreninin ardindan Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen etkinlige, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutan Vekili Albay Sener Sen, Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Gençay, Manisa Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Salih Karaagaç ile ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Etkinlikte Manisa Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligina ait araçlar ve ekipmanlar ile ögrencilere ve vatandaslara emniyet kemeri takmanin ve trafik kurallarina uymanin önemi anlatilarak bilgilendirme yapildi. Vali Ünlü, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte stantlari gezerek bilgiler aldi.

Alkollü hissi veren gözlük test edildi

Etkinlikte alkollü araç kullanmanin sebep oldugu tehlikelere dikkati çekebilmek amaciyla sürücüler ile vatandaslara "Alkollü gözlügü" taktirildi. "2,5 promil alkollü" etkisi olusturan gözlükleri takanlarin verdigi tepkiler renkli görüntüler olusturdu. Gözlügü deneyen protokol üyeleri de yürürken zor anlar yasadi. Emniyet kemeri takmanin önemi ise simülasyon araci ile uygulamali olarak anlatildi.

Basin mensuplarina açiklamada bulunan Vali Ünlü, sürücüleri daha dikkatli olmalari konusunda uyararak, “Trafikte duyarliligi artirmak, trafik kurallarina uymayanlari uyarmak ve polisiye tedbirlerle yapilmasi mümkün degil. Siz ne kadar mevzuat yaparsaniz yapin bu kurallara, mevzuatlara uyan bireyler yetistirmezseniz bunlar ne yazik ki kagit üzerinde kaliyor. Yilin tamaminda trafik polislerimiz okullarda ögrencilerin trafik kurallarina uymalari noktasinda çalismalar yapiyor. Ambulans gibi araçlara geçis üstünlügü saglama noktasinda egitim çalismalari yapiyoruz. Çocuklarimizin yaninda velilerimizin de bilgi sahibi olmasini istiyoruz. Çocuklarimiz kirmizi düdüklerle ebeveynleri uyariyor, kurallara uymayan büyükleri uyariyor. Geçtigimiz Ramazan Bayrami’nda aci manzaralarla karsilastik. Onlarca canimiz gitti. Yüzlerce yaralimiz var. Maddi hasarli yüzlerce kazalarimiz var. Giden canlar geri gelmez. Bunlarin önüne geçmek adina trafikte saygili, kurallari bilen, bunlara harfiyen uyan sürücüler yetistirmemiz lazim. Çocuk yaslardan itibaren çocuklarimizi yetistirerek bunu basarabilecegimizi düsünüyorum. Herkesin üzerine büyük görevler düsüyor. Ama öncelikle sürücülerimizin kurallara saygili olmalarinizi istiyoruz. Bu kurallar çok aci tecrübeler sonucunda ortaya çikan kurallardir. Bu kurallara sürüs esnasinda her zaman uymaliyiz. Trafikte ne kadar önlem alirsaniz alin sonuçta insan faktörü isin içerisine girdigi zaman hata yapmamak mümkün degil. Ama bizim amacimiz bu hatalari minimize etmek. Daha fazla canlarimizin yanmasini istemiyoruz. Ocaklar sönmesin, bu bizi çok üzüyor. Bunlari önlemek amaciyla Içisleri Bakanligimizin öncülügünde baslatilan trafik farkindaligi ve toplumsal seferberlige herkesin destek vermesini istiyor, herkesin bu kurallara uymasini bekliyoruz. 5 dakika geç gidelim ama geç olsun da güç olmasin. Geç gidelim ama saglikla güvenle gidelim. Üzüntüye sebep vermeyelim. Mutlu bir ani aciya dönüstürmeyelim. 365 gün güvenli sürüs, kurallara uyan bir döneme geçeriz insallah” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile