Korkuteli Öretmenevi'nde yapılan panele Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılınç, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve mantar üreticileri katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde Türkiye kültür mantarı üretiminin yüzde 62'lik kısmının Korkuteli'de üretildiğini, mantar üreticileri ile mantar sektörünü bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurguladı. Korkuteli Kaymakamlığı AB Proje Koordinatörü İbrahim Emre Gürsoy ise ülke açısından mantarın, Korkuteli için ayrı bir önemi olduğuna değinenrek "Korkuteli Türkiye’nin kültür mantarı ve kompost üretim merkezi durumundadır. Türkiye'de TÜİK verilerine göre, 19 bin 501 ton kültür mantarı üretiminin yüzde 62'lik kısmı, yani 12 bin tonu Korkuteli’de üretilmekte. Özellikle polikültür tarımının yoğun olduğu Antalya'da topraksız tarım üzerine ilk çalışmalar Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde başlamış olup, halen ilde 59 adet özel sektör kuruluşu toplam bin 875 dekar örtü altı alanda cocapeat, rockwoll, volkanik tüf, torf, torf+perlit ortamlarında sebze ve kesme çiçek üretimi yapmaktadır" şeklinde konuştu.
Mantarcılıkta Örgütlenme Eksiği Nedeniyle Tarım Gelişmiyor
Korkuteli Kaymakamlığı AB Projeleri Koordinasyon Bürosu tarafından hazırlanan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da desteklediği Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar Projesi kapsamında “Mantarcılıkta Markalaşma Paneli” gerçekleştirildi.