Mardin'de 'Zümre Koçluğu' Projesi Tanıtım Toplantısı

MARDİN -Mardin Valisi Cengiz, eğitimde zümreyi çok önemsediklerini, öğretmenlerle, kaymakamlarla, milli eğitim müdürlükleriyle üzerine düşecekelerini belirtti.


Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, eğitim alanındaki başarıyı arttırma çalışmaları çerçevesinde Mardin Artuklu Üniversitesi'nde "Zümre Koçluğu" projesi tanıtım toplantısını yapıldı.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, yaptığı konuşmada, Mardin'in eğitimde çıtayı yükseltemediğini, öğrenme olayının çok taraflı olduğunu ve Mardin'de eğitim çıtasını yükseltmeleri gerektiğini söyledi.

Eğitimde zümre olayını çok önemsediklerini belirten Cengiz, şöyle konuştu:

"Eğitimde zümreyi çok önemsiyoruz, öğretmenlerimizle, kaymakamlarımızla, milli eğitim müdürlüklerimizle üzerine düşeceğiz. Zümre başkanları, çok önemli. Belirli aralıklarla zümre başkanlarını toplayacağız. Başarıyı arttırmak için kafa yoracağız. Mardin'in SBS'de 20 matematik sorusundan ortalama 2,5 net cevap ortalaması başarı değildir. Başarıya inanmamız lazım. İlk önce zümre başkanlarının daha sonra da öğretmenlerin inanması lazım. Bu toplantının amacı, motivasyon ve rehberliktir. Sizden yardımcı olmanızı bekliyorum. Hem kendiniz, hem öğrencilerimiz hem de ilimiz için manevi tatmine ağırlık vermenizi bekliyorum.Lütfen ilimize sahip çıkalım. Lütfen yanlışlığa dur diyelim."

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da eğitimde Mardin ili olarak arzuladıkları yerde olmadıklarını, üzerlerine düşen kanuni ve insani sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

Son yıllarda üniversite sınavında Mardin'in Türkiye sıralamasında sondan 4. olduğunu ifade eden Kuntoğlu, şöyle konuştu:

"Sondan 4'cülük. Bu kıstas mı ? Evet kıstastır. Bundan sorumlu olan başta benim ve sonra siz öğretmenlersiniz. Bu sorunu çözeceğiz. Mutfaktakiler sizlersiniz. Bunu başaracağız ve inanacağız. Arzu varsa çözüm vardır. Hiç bir sorun ve çözüm kendiliğinden yoktur. Bunu başarmak için öneriler sunacaksınız. Biz de, bunları değerlendireceğiz."

Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı olan Oğuz Saygın, eğitim ve kişisel gelişim tekniklerini uygulamalı olarak anlattı.

Koçluk hakkında bilgi veren Saygın, "Koçluk yolda tutma sanatıdır. Kolundan tutma sanatı değildir. Kolundan tutarsanız ömür boyu kolundan tutmak zorunda kalırsınız. Zaten en kötü problerden bir tanesi anne ve babaların çocuklarını kolundan tutması. Yollarında tutması değil. Yolda tutabilirsek hayatlarında birşey yapabilirler" dedi.

Saygın, anlattığı tekniklerin, en az 20 yıllık bir denemeden ve çok iyi bir neticeler alındıktan sonra anlatıldığını söyledi.

Eğitim çalışmalarıında düşünmeye ağırlık verdiklerini belirten Oğuz Saygın, şeklinde konuştu:

"Derslerde ezbercilik tek başına yetmez, hayata bir katkısı olmaz. Hadise şu, düşünme becerileridir. Cezaevlerinde verdiğim eğitim derslerinden birinde bir mahkum şunu söyledi, 'Hocam 15 saniye düşünseydim burada olmazdım' Demek ki, 15 saniye ne kadar önemli insan hayatında. Trafikte yol verme yüzünden cinayetler işleniyor. Neden? kendimize 15 saniye düşünme fırsatı vermediğimiz için. Şimdi bunu bir eğitim haline getirdik. Düşünme yeteneğinin geliştirilmesi çok önemlidir. Bir şey yapmadan önce biraz düşünmek gerekir"

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile