Mardin Bu Yil Itibariyle Kapilarini Yerli Ve Yabanci Misafirlerine 12 Ay Boyunca Açik Tutacak

Mardin Bu Yil Itibariyle Kapilarini Yerli Ve Yabanci Misafirlerine 12 Ay Boyunca Açik Tutacak

Yilin belirli aylarinda turist alan Mardin, artik 12 ay boyunca yerli ve yabanci ziyaretçilerini agirlayacak.

Güneydogu Anadolu Bölgesinde turizmin baskenti olan Mardin, tarihi, kültürü ve kozmopolit yapisiyla dikkat çekiyor. Yilin ilkbahar ve sonbahar aylarinda yerli ve yabanci misafirlerini agirlayan Mardin, bu yil itibariyle 12 ay boyunca ziyaretçilerini agirlayacak. Turizm ve Otelciler Dernegi Baskani Özgür Gürgör, kasim, aralik ve ocak aylarinda rezervasyonlarin arttigini ve yilbasinda ise Mardin’in yüzde 100 bir sekilde dolu olacagini kaydetti.

Pandemi sürecinde 2 yil boyunca sikinti yasandigini ve dünyadaki bütün turizm sektörlerinin büyük darbe aldigini belirten Turizm ve Otelciler Dernegi Baskani Özgür Gürgör, “Ama normallesme sürecinden sonra akin akin misafirlerimiz gelmeye basladi.

Çünkü hakikaten maske, mesafe ve hijyene çok dikkat eden, asilarina dikkat eden bir halk var. Su anda gelen turistlerimize konaklayanlara bile asi ile ilgili bayagi bir tanitim yaptik. Virüsü yine bilecegimiz tek bir seyin asi oldugunu söyledik. Eylül, ekim ve kasim rezervasyonlari su an çok iyi. Çünkü Mardin biliyorsunuz sonbahar aylarinda ciddi misafir alan bir ildi. Ama su an 12 aya yayildi” dedi.



“Kis aylarinda bile rezervasyonlarimiz var”

Ocak ayinda bile rezervasyonlarin oldugunu söyleyen Gürgör, “Yilbasi gecesinde Mardin’de yüzde 100 doluluk olacagini düsünüyoruz. Çünkü talepler o yönde ve tabi biliyorsunuz Mardin bir dönem terörden çok çekti, bölge olarak çekti. Ama simdi Allah’a sükür herhangi bir sikinti yok. Gelen misafirler buranin terör degil, tamamen turizm sehri oldugu algisini yavas yavas anlamaya basladi.

Çünkü hakikaten biz burada Mardin’in en büyük lokomotifinin turizm oldugunu dile getirdik. Çünkü gelen her kesim kendilerinden bir parça görüyor. Süryanisi, Ezidisi, Arabi Kürdü ve Türkü her kesimden gelen Mardin’de medreselerden, kiliselerden, camilerden, sokaklardan ve kadim sehir dedigimiz ama yorgun olmayan bir sehir olan Mardin’i ciddi anlamda tanittik. Gerek il disindaki Türkiye’de olan fuarlarda gerekse yurt disindaki fuarlarda Mardin kardes bir sehrin oldugunu, 3 kesimin, 4 kesimin kardesçe yasayan ve tarihi yapisindan olusan bir sehir oldugunu dile getirdik. Inanin su anda 12 aya yayilmaya basladi.

Dedigim gibi kasim, aralik ve ocak aylarinda ciddi talepler var” diye konustu.



“Martta da balon turizmi baslayacak”

Mardin’de artik balon turizminin de gerçeklesecegi vurgusunu yapan Gürgör, “Kismen kaleyi de turizme kazandirmak için çabalarimiz var. Gerek valimizin gerek milletvekillerimizin ciddi bir sekilde çalismalari var. Kismen bile olsa turizme katarsak gelen insanlarimiz Mardin’i kusbakisi hem balondan hem kaleden görmüs olabilecekler. Rezervasyonlarimiz kasim, aralik ve ocak tarihlerinde doluluk oranlarimizin yüksek oldugunu gösteriyor. Su anda yüzde 60’lik bir doluluk oranimiz var. Tabi ki biliyorsunuz, sonbaharda daha bir talep oluyordu. Ama bunu yaydigimiz için o aylarda da organizasyonlarimiz yaptigimiz için o aylarda da bayagi bir talep almaya basladik. Çünkü hakikaten Mardin’in her mevsimi güzel Mezopotamya’ya kar yagarken bile izlemek güzel, tarihi konaklara yagan yagmurun tasin rengine farklilastirdigini görmek de güzel. Artik turizm açisindan Mardin 12 aya yayildi. Gelen misafirlerimiz tadarak yasayacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile