Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Daire Başkanlığı Kurulacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, belediye bünyesinde Kadın Daire Başkanlığının kurulacağını kaydetti.

Akyol yaptığı yazılı açıklamada, daire başkanlığının kurulması için çalışmalara başladıklarını, Mardin Büyükşehir Belediyesi için hizmet binası sorununun çözülmesinin ardından Kadın Daire Başkanlığını oluşturacaklarını belirtti.

Ülkede eril bir sistem üzerine kurulu belediyeler ve eril bir sistemle yönetilmiş şehirlerin bulunduğunu, bütün projelerin kadını düşünmeden yapıldığını belirten Akyol, bunu değiştirmek istediklerini söyledi.

Akyol, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Kadın akademileri, kooperatifleri ve derneklerini de kuracağız. Bunlarda doğrudan Kadın Daire Başkanlığına bağlı olacak. Bütün bu çalışmalar Kadın Daire Başkanlığı tarafından denetlenecek. Eş başkanlık sisteminden sonra bu bizim somut olarak ilk kadın çalışmamız olacak. Daha önce belediyede var olan kadın çalışanlarla toplantılar aldık. Bu kadınları neredeyse kafese kapatmışlardı. Kadının görüşü alınmadan, niteliği göz önüne alınmadan hareket ediliyordu. İşte bizde kadınların yeteneklerini ve niteliklerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile