Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikisinin 103’üncü yilinda, tüm yurtta oldugu gibi Mardin’de de 19 Mayis coskusu yasandi. 21 Kasim Sehir Stadyumu’nda düzenlenen törene Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, 70’inci Mekanize Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Demir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida ögretmen ile ögrenci katildi.
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan kutlamalar, ögrencilerin gösterileri ile basladi.
Ögrencilerin gösterileri, büyük begeni topladi. Kutlamalar, bayrak kosusunda dereceye giren ögrencilere madalya takdimi ile son buldu.
Mardin'de 19 Mayis Coskusu
Mardin’de 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, düzenlenen törenle kutlandi. Gençler ve çocuklarin hazirladiklari gösteriler, katilimcilardan büyük alkis aldi.



















