Mardin'de 2023'Te Hedef 1 Milyon Turist Agirlamak

Mardin'de 2023'Te Hedef 1 Milyon Turist Agirlamak

Yil içerisinde birçok ziyaretçi agirlayan Mezopotamya’nin “altin üçgeni” illerinden Mardin, yerli ve yabanci turistlerin rotasi olmaya devam ediyor. Otel isletmecilerinin beklentisi bu yil 1 milyon turist agirlamak.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 il basta olmak üzere, baska illerden de vatandaslar deprem riski az olan Mardin’e göç etti. Sehirde doluluk oraninin bu ay itibariyla yüzde 80 oldugu bilgisini paylasan otel isletmecisi Nedim Kaya, bu rakamin yüzde yüz olacagini degerlendirdi.

Depremzedelerin ilk tercih yerlerinden birinin kadim sehir Mardin oldugunu ifade eden Kaya, “Deprem dolayisiyla sehre gelen depremzedeleri kadim sehirde agirladik. Burasi dünyanin ikinci Mezopotamya’si. Birlik ve beraberlik içinde herkesle bir arada yasiyoruz” dedi.

Otellerinin 2015 yilinda kuruldugunu kaydeden Kaya, “Mardin, birçok turistin seçim rotasi oluyor. 100 yatak kapasitesi ve 47 odali butik otel çok sayida turiste ev sahipligi yapiyor. Yerli ve yabanci turistler, 5 yildizli otellerden çok butik otel tercih ediliyor. Butik oteller, 5 yildizli otellerden farkli dizayn edildi. Mardin-Midyat tasi kullaniliyor. Yazin serin, kisin sicak tutuyor” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile