Mardin'de 55.4 Milyon TL Bütçeli Projelerin Imzalari Atildi

Mardin'de 55.4 Milyon TL Bütçeli Projelerin Imzalari Atildi

Mardin’de Sanayi ve Teknoloji Bakanligi GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan 33.6 milyon TL ile kentte desteklenen toplam 55.4 milyon TL bütçeli 3 projenin protokolleri imzalandi.

Imza töreni, Vali Mahmut Demirtas, GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Dr. Hasan Maral ve uygulayici kuruluslarin da katilimiyla Valilik Dara Toplanti Salonunda gerçeklestirildi.

Vali Demirtas; yaptigi konusmada, GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginin bölgeye çok ciddi bir katkisinin oldugunu belirtti.

Tarim projelerine 46 milyon lira civarinda destekte bulunduklarini belirtenVali Demirtas, "Ama bunun totaline bakilirsa 100 milyon liranin üzerinde. Hem Tarim Bakanliginin hem GAP’in hem de çiftçi kredisi var. Bu da bizi mutlu ediyor. Özellikle issizligin ve kirsal bölgeden sehirlere göçün önlenmesinde projelerin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Simdiden projelerin hayirli ugurlu olmasini diliyorum" dedi.

GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Dr. Hasan Maral ise ek ödenek aktarilan projelerle birlikte GAP Idaresi tarafindan 2022 yilinda desteklenen projelerin toplam bütçesinin 55 milyon liraya ulastigini dile getirerek, "Gelen talepler dogrultusunda 2 projemizde de kaynak artisi oldu. Ek bütçelerle nitelikli projeleri desteklemeye devam edecegiz. Projelerin Mardin’e hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.

Imzalanan projelerle 2 bin 240 kisiye istihdam saglanmasi, 5 bin adet arili kovan dagitiminin yapilmasi ve 40 kilometre sulama kanali ile 17 bin dekar alanin sulamaya açilmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile