Mardin'de 'Akılcı İlaç Kullanımı' Eğitimi

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Akılcı İlaç Kullanımı' eğitimi verildi.

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 'Akılcı İlaç Kullanımı' eğitimi verildi.

Artuklu Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda sağlık çalışanlarına yönelik verilen eğitimde, Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mustafa Kemal Çelen sunum yaptı.

Eğitim hakkında bilgi veren Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Saffet Yavuz, akılcı ilaç kullanımı çalışmaları dünyada 31 yıldan beri sürdürüldüğünü belirtti.

Akılcı olmayan ilaç kullanımının tüm dünyada halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olarak devam ettiğini aktaran Yavuz, bu kapsamda eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yavuz, şöyle konuştu:

'Akılcı ilaç kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı, hemşire, diğer sağlık personeli, hasta/ hasta yakını, sektör, düzenleyici otorite, meslek örgütleri ve diğer gruplar sorumluluk sahibi taraflar olarak sayılabilir. Bakteriyel enfeksiyonlara karşı en önemli silahımız olan antibiyotiklere direnç gelişimini önlemek için antibiyotikleri doğru kullanma konusunda toplum olarak farkındalığımızı arttırmamız gerekmektedir. Unutmayalım ki antibiyotikler; ateş düşürmez, ağrı dindirmez, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi edemez. Yaygın ve yanlış kullanıldığında ise hızla direnç gelişen antibiyotik, esas etki beklediğimiz bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde de etkisiz hale gelir. Hekim reçete etmedikçe antibiyotik kullanılmamalıdır.'

Eğitim programına Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fuat Karakuş, Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş ile aile hekimleri katıldı.

Sunum katılanların, sorularının cevaplandırılmasıyla sona ermiştir.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile