Mardin'de Çocuk Felcine Karşı Aşı Kampanyası

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Mardin'de Çocuk Felci Aşısı 1. tur kampanyasının 20 Nisanda başlayacağını bildirdi.

Yavuz, yaptığı açıklamada, çocuk felci hastalığının poliovirüs adı verilen bir virüs tarafından meydana geldiğini ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu kaydetti.

Şiddetli hastalık durumunda sürekli felç veya ölüm meydana gelebildiğini kaydeden Yavuz, "Çocuk Felci hastalığının mevsimsel özelliği vardır. Yaz aylarında, erken sonbahar döneminde ve ılıman iklimlerde daha sık görülür. Aşılama yüzdesi düşük, gelişmekte olan ülkelerde çocuk felci hala görülmektedir." dedi.

Bu hastalağın dünyadan tamamen yok edilene kadar aşılama çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini kaydeden Yavuz, şöyle dedi:
"Mardin'de Oral Polio (Çocuk Felci) Aşısının 1. Tur Kampanyası 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında, 2. Tur Kampanyası 29 Mayıs-4 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlimizdeki 0-59 aylık tüm çocuklar tespit edilerek daha önce aşılanma durumlarına bakılmaksızın ek olarak Oral Polio Aşısı ile aşılanması sağlanacaktır. Çocuklarımıza ağızdan sadece 2 doz olarak uygulanan oral polio aşısı için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Sağlık personellerimizce ücretsiz olarak yapılacaktır. Polio Aşı Kampanyasında Değerli Mardin halkından çocuklarımızın sağlıklı gelecekleri için bizden desteklerini esirgememelerini diliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile