Mardin'de Gara Sehidinin Adini Yasatacak Parkin Yapimina Baslandi

Mardin'de Gara Sehidinin Adini Yasatacak Parkin Yapimina Baslandi

Mardin’in Artuklu ilçesinde Gara sehidi polis memuru Vedat Kaya’nin adini yasatacak olan parkin yapimina baslandi.

Artuklu ilçesi yeni TOKI mevkiinde parkin yapim çalismalarini Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mahmut Demirtas ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen inceledi. Parkin 24 bin metrekare kadar büyüklügü oldugunu söyleyen Vali Demirtas, 10 bin civarinda vatandasin bu bölgede yasadigini söyledi.

Vali Demirtas, “Amacimiz hem vatandasimiza hizmet hem de sehidimizin adini burada yasatmak. Zaten daha önce sehidimizin ismini bir okula vermistik. Sag olsun sehidimizin hem babasi, annesi her gün bu parkta insallah oturacaklar. Allah nasip ederse gerçekten çok fonksiyonlu bir park olacak. Oyun gruplarinin oldugu, özellikle çocuklarimizin çok rahat bir sekilde eglenebilecekleri bir park. Insallah kismet olursa bu yilin sonlarina dogru da bitirmeyi düsünüyoruz. Rahmetli Vedat Kaya kardesimiz de Gara’da sehit olmustu. Polis memuru bir kardesimizdi. Ismini yasatmaya çalisacagiz. Simdiden hayirli olmasini diliyoruz. Amacimiz Mardin’imize daha fazla park yaparak, yesil alan içerisinde Mardin’imizi daha da güzellestirmek. Bu alanlari cumhurbaskanimizin sayesinde onun katkilariyla, gerçekten hem bakanlarimizin katkilariyla en güzel sekilde bu parklari bitirecegiz, yenilerine baslayacagiz. Simdiden hayirli olmasini diliyoruz" dedi.

Parkin yapimi için tesekkür eden sehidin babasi Sehmuz Kaya, "Ben basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere içisleri bakanimiz, valimiz ve bagli bulunduklari bütün kurumlarin müdürlüklerine hepsine teker teker tesekkür ediyorum. Valimiz bizim için bir telefon kadar yakindir. Kendisine bir kez daha tesekkür ediyorum. Allah razi olsun ondan. Her ne kadar oglum geri gelmese de bu da bir umuttur. Bu halk da böyle faydalanacak. Burada okulu olanlar, çocuklar da gelip oyun oynayacak. Bir kez daha tesekkür ediyorum. Vatan sag olsun" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile