Mardin'de Hedef 2023 Yili Sonuna Kadar 500 Bin Fidan Dikimi

Mardin'de Hedef 2023 Yili Sonuna Kadar 500 Bin Fidan Dikimi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Tuncay Akkoyun, sehirde agaçlandirma seferberligi baslatildigini belirterek, kent genelinde 2023 yili sonuna kadar 500 bin fidan dikimi gerçeklestirilecegini ifade etti.

Sanliurfa Bölge Müdürlügü ve Mardin Orman Isletme Müdürlügünün Il genelindeki diger ilgili kurumlar ile yapilan protokol çerçevesinde yapimi devam eden sehir hastanesi basta olmak üzere saglik tesisleri, okullar ve diger kamu kuruluslarinin hizmet binalari çevresinde gerekli agaçlandirma çalismalarina baslandi. Bu alanlarda dikilen fidanlar Sanliurfa Orman Bölge Müdürlügü tarafindan karsilaniyor.

Mardin Orman Isletme Müdürlügü yetkilileri Vali Tuncay Akkoyun’dan aldiklari talimat ile kent genelinde; Artuklu ve Mazidagi Ilçelerinde 200 hektar alanda agaçlandirma tesis, 250 hektar alanda agaçlandirma bakim, Savur ilçesi Baskavak Mahallesi’nde 300 hektar alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrol tesis, Midyat ve Mazidagi ilçelerinde 200 hektar alanda agaçlandirma rehabilitasyon tesis, bin 200 hektar alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrol bakim ve ot alma ile çapa çalismalari yapilarak bu alanlarda fidan dikimine basladi.

Mardin Orman Isletme Müdürlügü agaçlandirma seferberligi çerçevesinde arazi hazirligi yaptigi alanlarda 300 bin fidan dikimi gerçeklestirecek ve buna ek olarak yapimi devam eden sehir hastanesi basta olmak üzere saglik tesisleri, okullar ve diger kamu kuruluslarinin hizmet binalari çevresinde de 200 bin fidan dikimi gerçeklestirecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile