Mardin'de Internet Kablosu Hirsizlari Için  Mahalleli Nöbette

Mardin'de Internet Kablosu Hirsizlari Için Mahalleli Nöbette

Mardin’in Derik ilçesinde hirsizlar, bir aydir internet kablolarini hedef aldi. Mahalleli hirsizlarin yakalanmasi için geceden nöbet tutmaya basladi.

Derik ilçesi Dag ve Cevizpinar Mahallerinde hirsizlar internet kablolularini gözlerine kestirerek dadanmaya basladi.

Bir aydir yasanan hirsizlik olaylari nedeniyle internet üzerinden egitimini tamamlamaya çalisan ögrenciler, magduriyet yasadi. Mahalleli, hirsizlarin yakalanmasi için bir aydir nöbete basladi.

Bir aydir internet kablolarinin çalindigini aktaran Dag Mahallesi Muhtari Sedat Aydin, bir aydir gece saat 03.00’ten sabaha kadar mücadele ettiklerini ve hirsizlari yakalayamadiklarini belirtti.

Gerekli yerlere basvurduklarini söyleyen Muhtar Aydin, “Birkaç kez bir kaç tanesinden süphelendik. Ama yakalayamadik. Bunlarin büyük sebepleri de hurdacilar. Hurdacilar, buraya geldigi zaman çocuklar çöp tenekelerini bile onlara satiyorlar. Hurdacilar ilçeye girmese bu internet kablolari toplansa da en azindan ilçenin disina çikaramazlar. Biz, bunu gereken mercilere söyledik, magduruz. Çocuklarimiz okula gidiyor. Çocuklarimizin interneti yok. Çocuklar artik internet üzerinden ders aliyorlar. Bu yüzden çok magduruz, bir aydan beri çocuklarimizin sinavlari var. Çocuklarimiz magdur oluyor. Gerekenin yapilmasini arz ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile