Mardin'de Kan Bagisi Kampanyasi Açiklamasi Hedef Bin 47 Ünite Kan Toplamak

Mardin'de Kan Bagisi Kampanyasi Açiklamasi Hedef Bin 47 Ünite Kan Toplamak

Mardin’de ’Birbirimize candan bagliyiz’ slogani ile kan bagisi kampanyasi düzenlendi. Kan bagisi kampanyasina katilan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, hedeflerinin bin 47 ünite kan toplamak oldugunu söyledi.

Mardin 15 Temmuz Sehitler Parki’nda düzenlenen kan bagisi kampanyasina katilan Vali Tuncay Akkoyun, tüm vatandaslari kan bagisi yapmaya davet ederek, “Mardin Valiligimiz ve Mardin kan bagis merkezimiz is birliginde geleneksel hale gelmesini arzuladigimiz ve istedigimiz büyük bir kan bagisi kampanyasini bugün baslatiyoruz. Hedefimiz bin 47 ünite kan toplamak. Ama bu saat itibariyla bu sayinin çok üzerinde bir sayi yakalayacagiz ve ulasmis olacagiz. Bu kampanyaya Mardin Valiligimiz, kamu kurum ve kuruluslarimiz, kaymakamliklarimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, bu konuda gönül ve destek veren kiymetli hemsehrilerimizle el birligi ve gönül birligi ile güzel bir kampanyayi bugün baslatmis oluyoruz. Hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kan bagisinin hayati öneme sahip oldugunu ifade eden Vali Akkoyun, “Kanin tek kaynagi insandir. Kan üretilemeyen, muadili olmayan bir sividir. Dolayisiyla bizler kan bagisi yaparak hem saglikli olma noktasinda büyük bir kazanim elde etmis olacagiz hem de vermis oldugumuz bir ünite kan ile en az üç kisinin bu anlamda sagligina kavusmasina vesile olmus olacagiz. Dolayisiyla verilen kan belki bir ünite gibi görülebilir ama birçok vatandasimizin yaralanma, kaza ve ameliyat sirasinda ihtiyaç duydugu bir seydir. Su anda bile kana ihtiyaci olan bir sürü vatandasimiz var. Bizler Kizilay’imiza kan bagisini sürekli yüksek tutarak vatandaslarimizin ve aziz milletimizin ihtiyaç duydugu zaman hiçbir hiçbir sorun yasamadan kana ulasmasini saglamamiz gerekiyor. Bu bir vatandaslik görevidir. Bizim medeniyetimizden, kültürümüzden aldigimiz miras budur. Kan bagisi bu noktada çok önemlidir. 23 ve 24 Mayis tarihleri arasinda sabah 10.00 aksam 21.30 saatleri arasinda vatandaslarimiz gelip kan bagisi yapabilirler” diye konustu.



"Kan bagisi farkindaligi olusturmak istiyoruz"

Düzenledikleri kampanya ile kan bagisi farkindaligi olusturmayi hedeflediklerini belirten Vali Akkoyun, söyle konustu:

“Burada amacimiz kan bagisi noktasindaki farkindaligi arttirmak. Bir defa kan bagisi degil, sürekli kan bagisi yapan vatandaslarimizin sayisini artirmak. Ben kendi adima da söyleyeyim bugün 16. sirada gümüs madalyaya ulasmak için kan verecegim. Sürekli kan verme konusunda hassasiyeti devam ettiriyorum. Bütün vatandaslarimiza da buradan ifade ediyoruz ki önce bronz, sonra gümüs, daha sonra da altin madalyalari Kizilay’imiz veriyor olabilir ama asil milletimiz gönlünden kopararak bu madalyalari veriyor. Hayirli olmasini diliyorum. Ilk 20 dakikada 42 ünite kan alindigi bilgisini aldik. 1 dakikada 2 fazla vatandasimiz kan veriyor. Bu güzel bir rakam. Bütün vatandaslarimiza tekrardan çagrida bulunmak istiyorum. Lütfen bir damla ile bin kan damla umut olalim. Bu kampanyaya gönül seferberligi ile destek olalim.”

Türk Kizilay Güneydogu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yilmaz ise, bunun bir insanlik vazifesi ve büyük bir deger oldugunu söyledi.

Yilmaz, "Bir insanin hayatini kurtarmak için eyleme geçmek yeryüzünde belki rastlayabilecegimiz en degerli ve kiymetli gayret ve çabalardan biridir” dedi.



Dünyanin en uzun adami Sultan Kösen kan bagisi çagrisinda bulundu

Kan bagisi çagrisinda bulunan dünyanin en uzun adami Sultan Kösen, “Mardin ve Kizilay’imizin yapmis oldugu programda tüm Mardinli vatandaslarimizi kan vermeye davet ediyorum. Herkes kan bagisi yapmaya gelsin. Tüm hasta kardeslerimize bir umut ve isik olmak için kan bagisina bekliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile