Mardin'de Moda Rüzgârlari Esti

Mardin'de Moda Rüzgârlari Esti

Mardin’in tarihi dokusunu moda dünyasinin pariltili atmosferiyle bir araya getiren Mardin Moda ve Kültür Haftasi, bu yil Maridin Butik Oteli’nin ev sahipliginde gerçeklesti.

Organizasyonu AFWEU kurucusu Aydin Açik tarafindan gerçeklestirilen Mardin Moda ve Kültür Haftasina, Dünya çapinda taninmis ünlü tasarimcilar ve mankenlerin katildigi bu prestijli etkinlik, Mart ayinda Mardin’in tarihi atmosferinde unutulmaz bir moda deneyimi sundu. Mart ayinda gerçeklestirilen Mardin Moda ve Kültür Haftasina katilim saglayan dünyaca ünlü tasarimci ve moda evlerinin isimleri ise söyle;

Gözde Isbilir, Inju Fashion, Nirvana Fashion, Flamy Haute Couture, Lasafia, Kunkei Sabina, Nurshat Sagidollakyzy, Anar Maksut, Dilek Yaldiz ve yöresel Mardin Bindalli karma koleksiyonu.

AFWEU kurucusu ve Mardin Moda ve Kültür Haftasi organizatörü Aydin Açik yaptigi açiklamada sunlari dile getirdi:

"Mardin benim için çok degerli bir sehir. Özellikle günümüze dek kardesligin hiç bir zaman bozulmadigi ve birçok farkli dinlerin ve dillerin yasandigi Mardin sehrimizde böyle uluslararasi bir etkinlik yapabilmek benim kariyerimdeki en anlamli bir etkinlik olmustur. Gelen misafirlerim ilk defa kendilerini bu kadar güvende ve evlerinde hissettiler. Mardin halki gerçek anlamda misafirperver davranmistir ve bizlerin sevgisini kazanmistir. Hedefim Mardin sehrinin sanatsal ve kültürel anlamda olmasi gerektigi yere tasimaktir. Almis oldugumuz karar ile her sene en az 2 defa Mardin Moda ve Kültür Haftasi düzenlemek ve dünyada ses getirecek etkinliklere imkan sunmaktir".

Maridin Butik Oteli’nin isletme sahibi Firat Irmak, Mardin Moda ve Kültür Haftasi etkinliginin ana sponsoru olarak ev sahipligini üstlenmekten büyük bir gurur duyduklarini belirtti.

Irmak, "Mardin’in essiz atmosferi ve kültürel zenginligi ile moda dünyasinin bulusmasi, bizim için büyük bir heyecan kaynagi. Maridin Butik Otel olarak, misafirlerimize unutulmaz bir deneyim sunmak için özenle hazirlandik. Etkinlige katilan moda tutkunlari ve sektör profesyonelleri için unutulmaz anlar yasattigimiza inaniyoruz" dedi.

Firat Irmak, her yil düzenlemeyi düsündükleri Mardin Moda ve Kültür Haftasinin, moda tutkunlarini Mardin’in tarihini kesfetmeye ve dünya çapindaki moda trendlerini deneyimlemeye davet edecegini, Etkinlik boyunca gerçeklestirilecek defileler, sergiler ve özel etkinliklerle moda dünyasinin nabzini Mardin’de hissetmek mümkün olacagini söyledi.

Irmak, farkli etkinliklere ev sahipligi yaparak Mardin’imizin tanitimina bir nebze katkida bulunmak bizi çok mutlu ediyor dedi.

Maridin Butik Oteli, her yil düzenlenecek olan Mardin Moda ve Kültür Haftasi boyunca konuklarina konforlu ve lüks bir konaklama deneyimi sunmayi amaçliyor. Otel, Mardin’in tarihi dokusunu modern konforla birlestiren özel bir atmosfer sunarak, konuklarina unutulmaz bir konaklama deneyimi yasatmayi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile