Mardin'de Okullara 88 Polis Görevlendirildi

Mardin'de öğrenci ve öğretmenlerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim yapmaları için gerekli tedbirlerin alındığı, bu kapsamda okullara 88 polisin görevlendirildiği bildirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 44 okulda, 44 rütbeli personel ve 44 polis memuru olmak üzere toplam 88 personelin okul irtibat görevlisi olarak görevlendirildiği belirtildi.

Okul irtibat görevlilerinin periyodik olarak okul idaresini ve okul aile birliğini ziyaret ederek, güvenliğe dair herhangi bir sorunun bulunup bulunmadığı, varsa çözüm yolları konusunda gerekli girişimleri başlatacağı kaydedildi.

Açıklamada, çocukların okullara giriş çıkışları esnasında okul çevresinde bulunan ve okulla ilişiği olmayan kişilerin şiddet, cinsel istismar, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetler, madde bağımlılığı ve diğer olaylara sebebiyet vermemeleri için bu kapsamda sivil ekiplerin yanı sıra 8 resmi asayiş ekibinin de görevlendirildiği belirtildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce eğitim öğretim yılının ilk haftasında okul servis aracı üzerinde uygulama yapıldığı belirtilen açıklamada, toplam 139 servis aracının kontrol edildiği, 17'sine çeşitli eksikliklerden dolayı cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, ''Bilinçli Gençlik, Güvenli Mardin Projesi'' kapsamında 17 lisede, öğrencilere yönelik, konularında uzman 6 personel tarafından ''Uyuşturucu ile Mücadele, Asayiş ve Toplum Destekli Polislik'' konularında eğitim seminerleri için gerekli planlamaların yapıldığı kaydedildi.

Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile