Mardin‘de 'Paskalya Bayramı' Galası

Mardin‘de "Paskalya Bayramı" Galası

Mardin‘de Dünya Sünyaniler Birliği (Syriac Universal Alliance) tarafından Paskalya Bayramı dolayısıyla kutlama galası düzenlendi.

Midyat Matiat Otel‘de düzenlenen galaya Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve farklı ülkelerden gelen yaklaşık 400 Süryani ve Müslüman vatandaş katıldı. Yurt dışında Süryani Federasyon Başkanları olan İsviçre‘den Arzu Alan, Almanya‘dan Daniel Demir, Hollanda‘dan Nurcan Yılmaz, Belçika‘dan Gabriel Gençer ve Avusturya‘dan Musa Denho da katıldı.

Dünya Süryaniler Birliği Başkanı John Messo, yaptığı konuşmada, "Bizler Süryaniler Birliği olarak Türkiye Cumhuriyeti‘nden memnunuz. Birçok ülkede problemler yaşanır, problemler sorun oluşturmak için değildir, problemler çözülmek için vardır. Biz Türkiye‘yi kendimize içme suyu kuyusu olarak kabul ediyoruz, bu kuyuyu temiz tutup içindeki suyu içiyoruz, onun içinde bu devlete de teşekkürlerimizi borçluyuz" dedi.

Vali Turhan Ayvaz ise, "Mardin ve Midyat yüzyıllardır medeniyetler beşiği olarak yaşamını sürdürmüştür. Burada birçok din yüzyıllardır bir arada yaşamasını bilmiştir ve yüksek bir medeniyet oluşturmuştur. Bizim tarihimiz öyle şanlı bir tarih ki 500 yıl önce nasıl ki Yahudileri kurtardık, bu günde aynı faaliyetler de bulunuyoruz. Bizler sizlerin ana yurdunuz olan Mardin‘e geri gelmenizi istiyoruz. Bu medeniyet bizlerin ve sizlerin ataları sayesinde oluştu. Biz öyle bir milletiz ki başka milletlerin

mutluluğu bizi mutlu eder. İnşallah bu kültürümüz ve medeniyetimiz bu şekilde varlığını sürdürür ve hep birlikte bunu en üst seviyeye çıkarırız. Paskalya Bayramınızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile