Mardin'de Sultan Seyhmus Külliyesinin Temeli Törenle Atildi

Mardin'in Artuklu ilçesi Sultanköy Mahallesi'nde yapilacak Sultan Seyhmus Külliyesinin temel atma töreni gerçeklestirildi.

Inanç merkezi olan ve her yil çok sayida kisinin ziyaret ettigi Sultan Seyhmus Külliyesinin mevcut kapasitenin yetmemesi üzerine Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan yeni külliye yapimina basladi.

Külliyenin temel atma töreni, Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Artuklu Kaymakami Haci Hasan Gökpinar, Artuklu Belediye Baskani Abdülkadir Tutasi ve Il Müftüsü Ali Hayri Çelik'in katilimiyla yapildi.

Kaymakam Gökpinar, tescilli yapi Sultan Seyhmus Külliyesi ve Türbesine yakisacak bir caminin yapilisindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, emegi geçen herkese tesekkür etti.

Evsen de 1200 kisi kapasiteli Sultan Seyhmus Camisi ile kütüphane, konferans salonu ve mutfak yapilacagini belirtti.

Gerekli izinleri aldiktan sonra, tamamiyla imece ve bagis yoluyla, sponsorlarla caminin yapimina basladiklarini anlatan Evsen, sunlari kaydetti:

"Bölgede böyle bir camiye ihtiyaç vardi. Burada yogun ziyaretçi akini var. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarini karsilayabilmek için elimizden geldigince çalismalarimiza devam edecegiz. Yil sonuna dogru bitirmeyi düsünüyoruz. Camimiz büyük, belki bölgede ilk olarak kütüphanesi bulunan bir cami yapacagiz. Buranin dokusuna uygun olacak. Insallah bu proje hayirlara vesile olur."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile