Mardin'de Sürdürülebilir Sehirler Toplantisi Yapildi

Mardin'de Sürdürülebilir Sehirler Toplantisi Yapildi

Mardin Büyüksehir Belediyesi öncülügünde önümüzdeki 5 yillik süreç içerisinde kentte hayata geçirilecek orta vadeli finans ve yatirim programinin ele alindigi ’Sürdürülebilir Sehirler Projesinde’ son faz toplantilari yapildi.

Tüm dünyayi etkisi altina alan pandemi kosullarinda basarili hizmet sunmak için çalismalarini sürdüren Mardin Büyüksehir Belediyesi öncülügünde baslatilan ILBANK, Dünya Bankasi ve Avrupa Birligi’nin destekleriyle fonlanan Sürdürülebilir Sehirler Projesi çalismasinin son faz toplantilari Büyüksehir Belediyesi Sanat Akademisi binasinda gerçeklesti. Mardin Büyüksehir Belediyesi Sanat Akademisinde yapilan toplantiya, genel sekreter yardimcilari, daire baskanlari, kurum müdürleri, ilgili kurumlarin yetkilileri ile MARSU’nun teknik personeli katilim sagladi. Büyüksehir Belediyesi Iç Denetçi Bilal Vural, yaptigi açilis konusmasinda, özellikle son dönemde küresel modern yasamin sürdürülebilir kilinmasi adina uluslararasi politikalarinda ülkemizde hizlica icraya dökülmesinin çok önemli oldugunu belirterek önümüzdeki dönemde ayni zamanda Mardin Büyüksehir Belediyesinin de söz konusu proje kapsaminda uygulamaya alinan Orta Vadeli Finans ve Yatirim Programinin (OVKP) önemli çiktilari olacagini söyledi.



Toplanti, Mardin’in makroekonomik tüm finans kriterleri masaya yatirilarak kentin yasanilabilir dogasina, tarihine ve kadim kültürüne hizmet edebilecek yatirim projeleri üzerinde duruldu. Özellikle kurumun sürdürülebilirliginin saglanmasina stratejik yaklasimla plan ve programlar marifetiyle katma deger katacagi 5 yillik taslak bir Orta Vadeli Finans ve Yatirim Programi çikarilarak Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mahmut Demirtas ve Genel Sekreter Murat Süzen’e sunulmak üzere son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile