Mardin'de Üniversite Ögrencileri Tarihi Ulu Cami'yi Temizledi

Mardin'de Üniversite Ögrencileri Tarihi Ulu Cami'yi Temizledi

Mardin’de üniversite ögrencileri topluma hizmet dersi uygulamasinda tarihi Ulu Cami’yi temizledi.

Mardin’de Çocuk Gelisimi Bölümünde okuyan 120 üniversite ögrencisi, topluma hizmet dersi uygulamasinda kentte kan bagisi, madde bagimliligi ile mücadele gibi çesitli etkinliklere katiliyor. Ögrenciler, bu haftanin etkinligi dahilinde ise tarihi Ulu Cami’yi temizledi.

Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelisimi Bölümü Ögretim Üyesi Fatih Erdolu, 2015 yilinda müfredata koyduklari topluma hizmet uygulamalari dersi dahilinde cami temizligi, Kizilay ile birlikte kan toplama etkinligi, Yesilay ile birlikte toplum bilgilendirici bir takim faaliyetler, çocuk yuvasinda bir takim etkinlikler düzenleyerek ögrencilerin toplumu daha yakindan tanimalarini ve topluma karsi sorumluluklarini daha iyi bir biçimde kavramalari saglamaya çalistiklarini belirtti.

Bu dogrultuda bütün etkinlikler ögrenciler tarafindan planlanmakta ve her hafta ayri bir yerde topluma dönüp bir takim faaliyetler ile genisletilmekte oldugunu ifade eden Erdolu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Geçen hafta itibariyle Yay Camisi’nin temizligini gerçeklestirdik. Bu baglamda yine bir tarihi camide temizligi düsünerek Ulu Cami’yi temizlemeye karar verdik. Yine bir köyün agaçlandirmasi çalismasini planliyoruz. Mardin’de sokak temizlik çalismasinda belediye ile koordineli bir biçimde gerçeklestirmeyi düsünüyoruz. Bu dogrultuda bu yil içinde yapmayi hedefledigimiz faaliyetlerimiz bunlar. Bizim birinci ve ikinci ögretimde toplamda 120 ögrencimiz var. Bu 120 ögrenciyi 50-60 kisilik gruplara bölünerek farkli farkli etkinliklere yönlendiriliyor. Geçen hafta 60 ögrenci ile Sadik Gurbet Yay Camisi temizligini gerçeklestirdik. Bu hafta Ulu Cami bu etkinligi gerçeklestiriyoruz. Ögrencilerimiz için son derece anlamli etkinlikler. Bunlar, klasik ders ortaminin disinda gerçeklestirilen faaliyetler. Bu baglamda tüm ögrenciler içinde unutulmaz etkinlikler oluyor. Onun için daha anlamli bir egitim sürecini ifade ediyor. Bu dogrultuda ögrencilerimiz toplumla bütünlesme baglaminda bir takim davranis özellikleri kazanmis oluyorlar.”

Ders dahilinde arkadaslariyla birlikte cami temizlemeye geldiklerini aktaran ögrenci Kader Kavut, “Topluma hizmet dersindeyiz. Arkadaslarimizla cami temizligine basladik. Çok güzel gidiyor. Bugünün anlami gerçekten bizim için çok güzel. Çok güzel bir his, herkesin bunu yasamasi gerekiyor. Hele ki, Ramazan ayinda bu bizim için çok güzel oldu. Allah bu ayi hepimize rahmet ve bereket eylesin insallah” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile